این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۶، صفحات ۷۹-۸۸

عنوان فارسی اثرصمغ آنغوزه بر عملکرد و برخی فرا سنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله به‌منظور مقایسه اثر صمغ آنغوزه وآنتی‌بیوتیک بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، پاسخ ایمنی و فراسنجه‌های خونی از 200 قطعه جوجه گوشتی نر یک‌روزه سویه رأس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار و10 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره پایه بدون هیچ ماده افزودنی 2- جیره پایه+02/0 درصدآنتی‌بیوتیک فلاوفسفولیپول -3جیره پایه + 05/0 درصد صمغ آنغوزه 4- جیره پایه + 1/0 درصد صمغ آنغوزه و 5- جیره پایه + 25/0 درصدصمغ آنغوزه بود. در پایان آزمایش از هر تکرار دو پرنده به‌منظور اندازه‏گیری فراسنجه‌های خونی از ورید بال خون‌گیری شد. نتایج نشان داد در دوره رشد و کل دوره پرورش اثر صمغ آنغوزه وآنتی بیوتیک برافزایش وزن روزانه معنی‏دار بود (05/0>P). استفاده از سطوح مختلف صمغ آنغوزه موجب کاهش سطح متابولیت ‌های خونی یعنی گلوکز، HDL-کلسترول و کلسترول کل شد و این کاهش ازلحاظ آماری برای تری گلیسیرید و گلوکز معنی‏دار بود(05/0>P). نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن 1/0 درصد صمغ آنغوزه به جیره می‏تواند باعث کاهش گلوکز و تری گلیسرید خون جوجه‏های گوشتی شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله "،آنغوزه"،، "،صمغ"،، "،جوجه گوشتی"،،

عنوان انگلیسی effect of stikingassa gum on performance and blood parameters of broilers
چکیده انگلیسی مقاله The present study conducted to investigate the comparative effects of different levels of Ferula Assafoetida gum (FAG) and antibiotic on the growth performance, immune response, and blood parameters of broiler chickens. In this respect, in a completely randomized design, a total of 200 1-day-old male broiler chickens (Ross 308) were exposed to 5 treatments with 4 replicates, 10 chicks each. The dietary treatments consisted of: basal diet (BD) with no additives, BD+0.02% Flavophospholipol, BD + 0.05% FAG, BD + 0.1% FAG and BD + 0.25% FAG. The percentage of Flavophospholipol antibiotic was periodically measured. At the end of experiment, from each replication, two birds were exsanguinated from the wing vein to measure the blood parameters. The results indicated that during the growth period and overall the experiment, the effect of FAG and antibiotic on the daily weight gain was significant (P< 0.5).Inclusion of diet with FAG resulted in a significant (P< 0.05) decrease in glucose and triglyceride concentration and a numerically decrease in LDL-cholesterol and total cholesterol content. The findings of this study showed that an addition of FAG at a rate of 0.1% in the diet could decrease glucose and tri glyceride content in blood of broiler chickens.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله stiking assa, gum, broiler

نویسندگان مقاله ابوالقاسم کرمی |
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه طیور بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه جیرفت (Jiroft university)

نعمت ضیایی |
استادیاربخش علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه جیرفت (Jiroft university)

امیدعلی اسماعیلی پور |
دانشیار بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه جیرفت (Jiroft university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_113950_0605e6b8c292cac38c6eb086261496ad.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-533293.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات