این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۶، صفحات ۸۹-۱۰۲

عنوان فارسی ارزیابی و تحلیل اقتصادی عملکرد بره‌های پرواری تغذیه شده با منابع مختلف روغن در جیره براساس مدل‌ تاپسیس (TOPSIS)
چکیده فارسی مقاله ارزیابی اقتصادی عملکرد بره‌های پرواری تغذیه شده با منابع مختلف روغن براساس مدل‌ تاپسیس با 35 راس بره نر در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. ارزیابی با 8 معیار شامل وزن اولیه، وزن نهایی، ماده خشک مصرفی، افزایش وزن روزانه، وزن لاشه، ضریب تبدیل غذایی، قیمت خوراک مصرفی و هزینه افزایش وزن زنده و 7 تیمار شامل جیره‌های 1) شاهد (بدون افزودن روغن)، 2) 3 درصد روغن ماهی، 3) 3 درصد روغن کلزا، 4) 3 درصد روغن سویا، 5) 5/1 درصد روغن ماهی + 5/1 درصد روغن کلزا، 6) 5/1 درصد روغن ماهی + 5/1 درصد روغن سویا و 7) 5/1 درصد روغن کلزا + 5/1 درصد روغن سویا انجام شد. جیره با روغن کلزا بالاترین رتبه و جیره‌های شاهد، 3 درصد روغن سویا و مخلوط روغن ماهی و کلزا در رتبه‌های بعدی قرار داشتند. جیره‌های با روغن ماهی، با مخلوط روغن ماهی و روغن سویا و با روغن کلزا و روغن سویا کمترین رتبه داشتند. وزن اولیه، ماده خشک مصرفی و وزن لاشه به ترتیب بیشترین تأثیر اقتصادی را بر پرواربندی داشتند. نتایج نشان داد که افزودن 3 درصد روغن‌ کلزا به جیره بره‌های پرواری بالاترین بازده اقتصادی را داشت، در حالی‌که مخلوط روغن‌های ماهی و سویا و مخلوط روغن‌های کلزا و سویا کمترین بازده اقتصادی را داشتند و افزودن این روغن‌ها به صورت مخلوط با هم (ترکیب دوتایی به نسبت مساوی) به جیره بره‌های پرواری توصیه نمی‌شود. بنابراین، استفاده از روغن‌های کلزا و سویا به میزان 3 درصد در جیره بره‌های پرواری پیشنهاد می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله منبع روغن، پروار، عملکرد اقتصادی، مدل تاپسیس، بره،

عنوان انگلیسی Evaluation and analysis economic performance of fattening lambs fed with different oils to the diet using TOPSIS model
چکیده انگلیسی مقاله This study was carried out to investigate the effects of different of oil sources on economic performance in fattening lambs. Thirty-five male lambs were used in a completely randomized design. Evaluation of economic performance of fattening lambs is done by 8 indices included Initial weight, final weight, dry matter intake, daily weight gain, feed conversation ratio, price of of feed intake and the cost of one kg live weight gain and 7 treatments included: 1- control diet based (without oil), 2- diet with 3 % fish oil, 3- diet with 3 % canola oil, 4- diet with 3 % soybean oil 5- diet with 1.5 % fish oil + 1.5 % canola oil, 6- diet with 1.5 % fish oil + 1.5 % soybean oil, 7- diet with 1.5 % canola oil + 1.5 % fish oil. The results showed that the treatment contain canola oil had the highest rank. Diets containing fish oil, blend of fish oil plus soybean oil and blend of canola oil plus soybean oil had the lowest rank among treatments. The indices of initial body weight, dry matter intake and carcass weight had the highest influences on economic performance respectively. The results showed that adding of canola oil at 3% in diet had the highest economic performance, while blend of fish oil plus soybean oil and blend of canola oil plus soybean oil had the lowest economic performance and incorporation binary-blend of these oils in equal proportion is not recommended in diets of fattening lambs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضا پرور |
دانش آموخته دکتری، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

تقی قورچی |
استاد، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمود شمس شرق | shams shargh
دانشیار، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_113951_c6d66fcf58d8a069a594a83609c06feb.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-533294.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات