این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۶، صفحات ۱۱۵-۱۲۶

عنوان فارسی ارزیابی ویژگی‌های تراکم‌پذیری ترکیب علوفه-کنسانتره جهت تولید بلوک‌‌‌های خوراک کامل
چکیده فارسی مقاله به منظور تعیین اثر 2 سطح فشار پرس هیدرولیک (200 و 220 بار) در ماشین ساخت بلوک‌های خوراک کامل (بلوک)، 3 سطح زمان توقف فشار (5، 17 و 30 ثانیه) و 2 سطح اندازه قطعات علوفه (10 میلی‌متر و 30 میلی‌متر) بر ویژگی‌های تراکم‌پذیری ترکیب علوفه-کنسانتره، آزمایشی بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 12 تیمار و 10 تکرار انجام شد. در هر بلوک نسبت علوفه، کنسانتره و ملاس به ترتیب 45: 45: 10 بود و بخش علوفه‌ای جیره شامل 29 درصد یونجه و 16 درصد کاه گندم بر اساس ماده خشک بود. با افزایش مقدار و زمان توقف فشار پرس هیدرولیک، میزان چگالی بلوک‌ها افزایش یافت (05/0p<). میانگین مقدار چگالی (Kg/m3) در بلوک‌های حاوی علوفه با قطعات بلند (36/4±03/457) کم‌تر از قطعات کوتاه (50/4±2‌/478) بود (05/0p<). میانگین درصد انبساط پس از فشرده‌سازی (انبساط) بلوک‌ها 24 ساعت پس از تولید، در بلوک‌های حاوی علوفه با قطعات بلند (22/0±‌50/2) بیش‌تر از قطعات کوتاه (20/0±56/1) بود (01/0p<). بیشترین درصد انبساط و کاهش چگالی بلوک‌ها، در 24 ساعت اول پس از تولید اتفاق افتاد (01/0p<). بین مقدار چگالی بلوک‌ها در زمان تولید و درصد انبساط آنها پس از 24 ساعت و یا پس از 100 روز ذخیره سازی، رابطه خطی وجود داشت (به ترتیب، 024/0p< و 001/0p<). بر اساس نتایج، استفاده از علوفه با میانگین 20 میلی‌متر، فشار پرس هیدرولیک 220 بار و زمان توقف فشار 5 ثانیه، در ساخت بلوک می‌تواند بهترین تراکم‌پذیری و پایداری را در بلوک تولید شده ایجاد نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انبساط پس از فشرده‌سازی، اندازه قطعات علوفه، چگالی، فشار،

عنوان انگلیسی Evaluation of compressibility characteristics of the forage-concentrate composition to produce complete feed blocks
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was conducted to determine the effects of two pressure levels in the hydraulic press (200 and 220 bar) of complete feed blocks (CFBs) manufacturing machine, three levels of the pressure dwell time (5, 17 and 30 seconds) and two levels of forage particle size (10 and 30mm) on compressibility characteristics of CFBs in a completely randomized design with 12 treatments and 10 replications. In each CFB, forage, concentrate and molasses ratio was 45: 45: 10 and forage portion of the diet contains 29 percent of alfalfa hay and 16 percent of wheat straw, based on dry matter. By increasingin the hydraulic press pressure and the pressure dwell time, the density of CFBs were increased. The average of density (Kg/m3) in CFBs containing large forage particles (457.03 ± 4.36)were lower than CFBs containing small forage particles (478.28 ± 4.50, p< 0.05). Post compression expansion (PCE) means in CFBs containing large forage particles (2.50 ± 0.22) were higher than in CFBs containing small forage particles (1.56 ± 0.20, p< 0.01) in the first 24 hours post production. The most of the PCE and the density reduction of CFBs occurred in the first 24 hours post production (p< 0.01). There was a linear relationship between the density (Kg/m3) of CFBs in the time of production and PCEpercent after 24 hours or 100 days of storage (p< 0.024 and p< 0.001, respectively). According to theresults, an average of 20mm forageparticle size, hydraulic press pressure of 220 bar and pressure dwell time for 5 seconds are the best conditions for the production of alfalfa and wheat straw-based CFBs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سیروس فراستی |
دانشجوی دوره دکتری دانشگاه رازی کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

محمد مهدی معینی | mohammad mehdi
دانشیار دانشگاه رازی کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

فردین هژبری |
دانشیار دانشگاه رازی کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

حسن فضایلی |
استاد موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_113965_ec3ee1f7b815dab1c8ccdcc45d2533c0.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-533296.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات