این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۶، صفحات ۱۴۷-۱۶۰

عنوان فارسی اثرات کشت مخلوط ذرت با سورگوم بر تولید علوفه، ارزش غذایی و کیفیت علوفه سیلو شده
چکیده فارسی مقاله این پژوهش برای بررسی میزان تولید، ارزش تغذیه‌ای و فرایند تخمیر سورگوم و ذرت علوفه‌ای انجام گردید. دو گیاه علوفه‌ای ذرت و سورگوم در پنج نسبت کشت مخلوط ردیفی شامل100 درصد ذرت علوفه‌ای، 75 : 25، 50 : 50، 25 : 75 و 100 درصد سورگوم علوفه‌ای، کشت و پس از برداشت در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار علوفه سیلو شده تهیه گردید. مقدار 200 میلی‌گرم از هر یک از علوفه‌های سیلو شده خشک شده توزین و در داخل ویال‌های شیشه‌ای مورد انکوباسیون قرار گرفت. نتایج نشان داد تیمارهای حاوی سورگوم علوفه‌ای در مقایسه با تیمار ذرت علوفه‌ای تولید علوفه تر و خشک بیشتری (05/0P<) در هر هکتار داشتند. با افزایش نسبت علوفه سورگوم مقادیر pH کاهش و مقدار اسید لاکتیک افزایش یافت(05/0P<). با افزایش نسبت سورگوم در علوفه سیلو شده مقادیر ماده خشک و کربوهیدرات غیرفیبری کاهش و مقادیر دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی‌سلولز افزایش یافت(05/0P<). نتایج آزمون تولید گاز نشان داد از نظر حجم تجمعی گاز، قابلیت هضم ماده آلی و انرژی قابل متابولیسم اختلاف معنی‌داری (05/0P<) بین علوفه سیلو شده تیمارهای مختلف وجود داشت (05/0P<). افزایش نسبت علوفه سورگوم در کشت مخلوط باعث کاهش معنی‌داری در میزان حجم تجمعی گاز، ثابت نرخ تولید گاز، انرژی متابولیسمی و ماده آلی قابل هضم گردید (05/0P<). نتایج نشان داد کشت مخلوط سورگوم و ذرت علوفه‌ای سبب افزایش تولید علوفه در هر هکتار می‌گردد و تهیه علوفه سیلو شده از آنان سبب کاهش کیفیت علوفه سیلو شده نمی‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ذرت، سورگوم، کشت مخلوط، مواد سیلو شده، تولید گاز،

عنوان انگلیسی Effects of Intercropping of maize (Zea mays L.) with sorghoum (Speedfeed) on biomass yield, nutritional value and silage quality
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was carried out to study the forage yield, nutritional value and fermentation process of corn and sorghum silages. Agronomic and qualitative traits for corn and sorghum forages were evaluated in five row intercropping ratio, which were 100% corn, 75:25, 50:50, 25:75 and 100% sorghum. The experiment was done in a completely randomized design with five treatments and four replications. Approximately, 200 mg of each sample was weighed into a 120-ml serum vial and were incubated. There was significant differences (P< 0.05) between treatment in wet and dry forage yield, while treatments contained sorghum were higher than corn (P< 0.05). There were significant differences among treatments in silage quality; corn and sorghum silage alone have the highest and lowest respectively. The amount of pH and lactic acid decreased and increased respectively with increasing sorghum ratio in the silage. There was significant difference between dry matter (DM), organic matter, neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF) and non fiber carbohydrate (NFC) of different treatments, with increasing of sorghum ratio from zero to 100%, the amount of DM and NFC decreased and amount of NDF and ADF increased. The results of gas production showed differences between treatments in asymptotic gas volume, OMD and ME were significant (P< 0.05). With increasing sorghum ratio in silages, the amount of asymptotic gas volume, gas production constant rate, OMD and ME decreased. The results of this experiment showed that maize intercropping with sorghum increased forage production per hectare without any negative effect on silage quality parameters.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Maize, Sorghum, Intercropping, Silage, Gas production

نویسندگان مقاله رضا فیضی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

عین اله عبدی قزلجه | abdi ghezeljeh
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

محمود باصفا |
بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی ایستگاه نیشابور
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

غلامرضا نبوی نامقی | nabavi namaghi
بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی ایستگاه نیشابور
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_113955_cb5c463cd75df670d470a0a3a9852e6c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-533299.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات