این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۱-۱۳

عنوان فارسی اثر امولسیفایر بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خون و ترکیب‌بدن قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه‌شده با جیره حاوی پودر چربی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی اثر امولسیفایر بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خون و ترکیب لاشه در جیره حاوی پودر چربی در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان انجام گرفت. در این آزمایش سطوح امولسیفایری در جیره‌های حاوی 60 درصد پودر چربی گنجانده شد. در تیمار شاهد به جای پودر چربی از روغن ماهی استفاده گردید. تیمارهای آزمایشی شامل 1) تیمار شاهد (بدون امولسیفایر)، 2) 5/0%کولیک اسید، 3) 1%کولیک اسید ، 4) 2%توئین80 5) 4%توئین80 بودند. ماهیان با میانگین وزن اولیه 03/2±32/27 گرم به مدت 8 هفته با جیره‌های آزمایشی تغذیه شدند. بین تیمارهای مختلف درصد افزایش وزن (BWI)، نرخ رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذایی (FCR) و شاخص کبدی (HSI)، اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد (05/0 P>)، ولی شاخص احشایی (VSI) اختلاف معنی‌داری را بین تیمارها نشان داد (05/0P<). بیشترین VSI مربوط به گروه شاهد و کمترین آن در تیمار 5/0%کولیک اسید مشاهده شد. افزودن امولسیفایر اثر معنی‌داری بر تعداد گلبول‌های سفید، تعداد گلبول‌های قرمز، هماتوکریت، هموگلوبین، MCV، MCH و MCHC داشت (05/0p<). بیشترین تعداد گلبول سفید در تیمار 5/0%کولیک اسید مشاهده شد، درحالیکه تعداد گلبول قرمز در تیمارهای حاوی امولسیفایر بیشتر از شاهد مشاهده شد. همچنین اختلاف معنی‌دار در مقدار گلوکز، پروتئین تام و آلبومین بین تیمارها مشاهده گردید (05/0p<) و بیشترین مقادیر آن‌ها مربوط به تیمار 5/0%کولیک اسید بود. ترکیب شیمیایی لاشه اختلاف معنی‌داری را نشان داد (05/0p<). با افزودن امولسیفایر چربی لاشه کاهش و پروتئین لاشه افزایش پیدا کرد. به نظر می‌رسد، افزودن 5/0% کولیک اسید با افزایش پروتئین لاشه و ارتقای رشد موجب خنثی کردن برخی اثرات منفی در هضم‌پذیری پودر چربی شده و در جیره قزل‌آلای رنگین‌کمان مناسب باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of emulsifier on growth performane, blood factors and body composition in rainbow trout (Onchorhyncus mykiss) fed fat powder
چکیده انگلیسی مقاله This trial was to investigate the effect of emulsifier on growth performance, blood factors and carcass composition in rainbow trout (Onchorhyncus mykiss) fed fat powder diet. A basal diet was formulated using common feed ingredients supplemented with 0.5 and 1% of cholic acid and 2 and 4% of tween80, plus a control diet without emulsifier, leading to five experimental diets. Juvenile rainbow trout with an initial weight of 27.32±2.03 g was fed with experimental diets for 8 weeks. The results showed no significant differences between the value of body weight increasing (BWI), specific growth rate (SGR), feed efficiency ratio (FCR) and hepato somatic index (HSI) (P>0.05) while, visceral somatic index (VSI) was significantly higher in control diet. Emulsifier had significant effects on blood parameters such as white blood cells (WBC), red blood cells (RBC), hematocrit (Hct), hemoglobin (Hb), MCV, MCH and MCHc (P< 0.05). Diet containing 0.5% cholic acid showed higher value of WBC while control diet led to higher value of RBC. Results of serum analysis showed that inclusion of emulsifier was effected albumin, glucose and total protein value (P< 0.05). 0.5% cholic acid led to the highest value among groups. Assessment of carcass composition showed significant differences among diets (P< 0.05). The highest body protein values were observed in diet 0.5% cholic acid while body fat was the lowest in the same diet. It seems that emulsifier could maintain protein by fat utilization and considering no significant differences between different treatments of growth performance addition of 0.5% cholic acid is suggested.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بتول ادهمی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

عبدالصمد کرامت امیرکلایی | keramat amirkolaei
استادیار، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/article_18197_0b011cbaecb950235b7986e1bdf4b2ee.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-537553.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات