این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۶۱-۷۳
عنوان فارسی
اثر ترکیبی دما و دوره نوری برمیزان آسکوربیک اسید در جلبک سبز Scenedesmus quadricauda
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق تأثیرات ترکیبی دما و دوره نوری بر آسکوربیک اسید ریز جلبک آب شیرین Scenedesmus quadricauda بررسی گردید. آزمایش با سه دوره نوری D16L:8 (ساعات روشنایی: ساعات تاریکی)، D12L:12 و D8L:16 در دماهای 20، 25 و 30 درجه سانتیگراد در مدت 20 روز به صورت یک طرح کاملاً تصادفی در ارلن مایرهای 5 لیتری انجام شد. بر اساس نتایج مقدار آسکوربیک اسید در بین تیمارها تفاوت معنی داری داشت (05/0 > p). در روز 8 کشت بالاترین میزان آسکوربیک اسید جمعیت S. quadricauda به مقدار 06/0±38/0 درصد وزن خشک و 1/10±6/60 فمتوگرم در سلول در تیمار D8L:16 و دمای 30 درجه سانتیگراد بدست آمد. علاوه بر این، کمترین میزان آسکوربیک اسید S. quadricauda در تیمار D16L:8 در دمای 30 درجه سانتیگراد در روز 8 کشت به میزان 03/0±11/0 درصد وزن خشک حاصل شد. مرحله رشد جلبک بر میزان اسکوربیک اسید تاثیرداشت بطوری که در شرایط نوری D8L:16 و دمای 30 درجه سانتی گراد میزان آسکوربیک اسید در روز 8 (مرحله لگاریتمی رشد) بسیار بیشتر از روز 20 (مرحله ایستایی رشد) بود. این مطالعه نشان داد که افزایش ساعات روشنایی سبب بهبود میزان آسکوربیک اسید در ریزجلبک S. quadricauda میشود، در حالیکه افزایش دما تأثیر قابل ملاحظه ای بر میزان آسکوربیک اسید ندارد. کلید واژگان: دما، دوره نوری، آسکوربیک اسید، کشت، Scenedesmus quadricauda
کلیدواژههای فارسی مقاله
دما، دوره نوری، آسکوربیک اسید، Scenedesmus quadricauda،
عنوان انگلیسی
Combine effects of temperature and photoperiod on the ascorbic acid of green algae Scenedesmus quadricauda
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the combined effects of temperature and photoperiod on ascorbic acid of freshwater microalgae Scenedesmus quadricauda were investigated. The experiment was carried out at three photoperiods (8L:16D, 12L:12D and 16L:8D) and three temperatures (20, 25 and 30 °C) for 20 days as completely randomized design in 5-L Erlenmeyer flasks. Based on results, the acid ascorbic (AA) were significant differences among treatments (p< 0.05). At 8th day of culture, the highest AA amount of 0.38±0.06% dry weight and 60.6±10.1 fg/cell were obtained at 16L:8D photoperiod at 30 °C. In addition, the lowest AA was 0.11±0.03% dry weight at 8L:16D photoperiod at 30 °C at 8th day of culture. The growth phases affect on the acid ascorbic at cultures. The AA at 16L:8D photoperiod at 30 °C at 8th day of culture (logarithmic phase) was more than that 20th day of culture (stationary phase). This study illustrated that increasing light hours improved and increasing temperature had not considerable effect on AA content among different treatments.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا شاهینی شمس آبادی | shahini shams abadi
دانشجوی کارشناسی ارشد فارغ تحصیل دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
امیدوار فرهادیان |
هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
مهدی کدیور |
هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_18201_70772ff15862a5457da0f35171d7bae5.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-537557.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات