این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۸۷-۱۰۳
عنوان فارسی
اثرجیره غذایی حاوی آستاگزانتین و اسیدآسکوربیک بر فساد اکسیداسیونی و ویژگی های حسی گوشت ماهی قزلآلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در یخچال
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق اثر دو جیره غذایی شامل اسید اسکوربیک در غلظت 100، 400، 1600 میلیگرم بر کیلوگرم و آستاگزانتین در غلظتهای 40، 60، 100 میلیگرم بر کیلوگرم بر کیفیت ماندگاری گوشت ماهی قزلآلای رنگینکمان مورد مطالعه قرار گرفت. این بررسی برروی 210 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی حدود 100 گرم به مدت هشت هفته در قالب 7 گروه انجام شد. جهت بررسی روند تغییرات و مقایسه کیفیت نمونه ها با شاخص های شیمیایی مانند پراکسید (PV)، اسید تیوباربیتوریک (TBA) و هیدرولیز چربی ها (FFA) و PH و همچنین شاخص های حسی در 5 نوبت با فاصله زمانی 4 روز یکبار (16،12،8،4،0) در دمای معمولی یخچال نمونه برداری صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که اثر آنتی اکسیدان و زمان بر مقادیر FFA، PH، PV و TBAمعنی دار بوده است(05/0p≤). بهترین ماندگاری در طول دوره نگهداری مربوط به نمونههای حاوی آستاگزانتین 100 و اسید اسکوربیک 1600 بود. همچنین بر اساس نتایج ارگانولیتیکی می توان استفاده از بالاترین مقادیرآستاگزانتین و اسید اسکوربیک را برای استفاده در جیره این ماهی پیشنهاد کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسید اسکوربیک، آستاگزانتین، ماهی قزل آلای رنگین کمان،
عنوان انگلیسی
Effect of diets containing astaxanthin and ascorbic acid on the Oxidative rancidity and sensory assessment of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during refrigerated storage
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the diet contains ascorbic acid at a concentration of 100, 400, 1600 mg kg astaxanthin concentrations of 40, 60 and 100 mg per kilogram of meat lasting quality rainbow trout were studied. The study on 210 rainbow trout with an average weight of about 100 g was performed in seven groups. To study of the process in change and compare the quality of the samples with chemical indicators such as Peroxide (PV), Thiobarbituric acid (TBA) and hydrolysis of lipids (FFA) and PH as well as sensory indicators in five separate time periods of four days (0, 4, 8, 12 and 16) were sampled at ambient temperature in the refrigerator. The results showed that the antioxidant effect and time-consuming amounts of FFA, PH, PV and TBA was significant. Given the significance of the interaction between antioxidants and time can be concluded that the results of the main effects of treatments and time data to all levels of the antioxidant is applied. A total of 1600 samples also contain astaxanthin 100 and ascorbic acid provides the best storage conditions and sensory properties (parameters smell, taste, texture and color) had no significant difference. The results can be used also Organoleptic of the highest astaxanthin and ascorbic acid for use in the diet of fish offered.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سید مهدی اجاق | seyed mehdi
استادیار دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شهلا علی زاده |
دانشجو
علیرضا عالیشاهی |
دانشیار
سید حجت میرصادقی | seyed hojjat
استاد
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_18203_9bfa7da12db7fcad84e95d889fb7fc5f.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-537559.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات