این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۱۰۵-۱۲۱

عنوان فارسی عملکرد رشد، تغذیه، پایداری غذا و قابلیت هضم ظاهری در میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamii) تغذیه شده با سطوح مختلف ماکروجلبک گراسیلاریا (Gracilaria pygmaea)
چکیده فارسی مقاله این مطالعه با هدف بررسی اثر استفاده سطوح مختلف ماکروجلبک گراسیلاریا (Gracilaria pygmaea) جیره بر شاخص های رشد، تغذیه و قابلیت هضم ظاهری میگوی وانامی Litopenaeus vannamei)) انجام شد. میگوهای بامیانگین وزن اولیه 7 ± 5/6 گرم به مدت 40 روز درون آکواریوم های 150 لیتری با تراکم ذخیره سازی 12 قطعه میگو تغذیه شدند. ماکروجلبک گراسیلاریا جمع آوری شده از سواحل خلیج فارس در سه سطح 5، 10 و 15 درصد به جیره غذایی افزوده شده و با یک گروه شاهد (فاقد جلبک) مقایسه گردید. آزمایش پایداری غذا در آب به مدت 2و 4 و 8 ساعت انجام شد و طی 2 و 4 ساعت اختلاف معنی داری بین تیمارها وجود داشت (p< 0.05) و بیشترین پایداری غذا در آب هم در تیمار GL15 مشاهده گردید. اما بین تیمارهای 8 ساعت آبشویی هیچ گونه اختلاف معنی داری مشاهده نگردید (p>0.05). نتایج این بررسی نشان داد شاخص های رشد و تغذیه این میگو به طور معنی داری تحت تاثیر سطوح مختلف این ماکروجلبک قرار می گیرد (p< 0.05). میزان بازماندگی در تمامی تیمارها صد در صد بود. میزان قابلیت هضم ظاهری پروتئین و لیپیدخام و درصد پروتئین و لیپید هضمی بین تیمارها اختلاف معنی داری نشان دادند (p< 0.05). در مجموع نتایج این آزمایش نشان داد که جیره های مکمل شده با این ماکروجلبک تاثیر مثبتی بر روی شاخص های رشد میگو و پایداری غذا در آب دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله میگوی پا سفید غربی، ماکروجلبک، گراسیلاریا، قابلیت هضم،

عنوان انگلیسی Growth performance, feed utilization, diet stability and apparent digestibility in white leg shrimp (Litopenaeus vannamii) fed with different levels of Gracilaria pygmaea
چکیده انگلیسی مقاله In this study five diets were formulated to investigate the effects of different levels of dietary Gracilaria pygmaea powder on growth performance, feed, apparent digestibility of and water stability in juvenile Litopenaeus vannamei. Four formulated diets with three different levels of G.pygmaea (GL5, Gl10, GL15%) against a control (0% G.pygmaea) were fed to triplicate groups of L.vannamei (mean initial 6/5-7gr) for 40 days. Shrimp were fed 3 times per day, to apparent satiation and amounts of diet applied were recorded. After 40 days trial, results showed that final body weight (FBW) and weight gain (WG) of shrimp fed 10% (G.pygmaea) diets were significantly higher that those of shrimp fed other diets (P< 0.05). Feed efficiency ratio (FCR) of shrimp fed 10% (G.pygmaea) diet were significantly high than that of shrimp fed control 5 and 15% (G.pygmaea) diets (P< 0.05). Apparent digestibility coefficients of diets were the significantly different between the shrimp groups. Survival in all treatment was 100 %. Diets containing Gracilaria meal inclusion had significant effects on diet water stability compared with the control diet. Diet containing 15% G.pygmaea had the highest water stability after 4 h (p> 0/05). The results of this study showed that diet supplemented with 10% Gracilaria has a positive effect on the diet water stability, growth performance of Litopenaeus vannamei.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سکینه غلامی |
دانشجو

امین اوجی فرد |
هیات علمی دانشگاه خلیج فارس بوشهر دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه خلیج فارس بوشهر (Khalij fars university)

ابراهیم ستوده |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و کشاورزی، دانشگاه خلیج فارس

بابک قایدنیا |
رییس پژوهشکده میگو


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/article_18204_edda0420e4d151ac88d68f6f59c1ce52.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-537560.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات