این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۱۳۱-۱۴۵
عنوان فارسی
تعیین ویژگیهای ضد اکسیدانی عصاره جلبکهای قرمز گونه Hypnea hamulosa وGracilaria corticata خلیج فارس
چکیده فارسی مقاله
امروزه جایگزینی ضداکسیدانهای مصنوعی با ضداکسیدانهای طبیعی در صنایع غذایی مورد توجه قرار گرفتهاست. جلبکها با منابع غنی ترکیبات ضداکسیدانی گزینه عالی برای این منظور خواهند بود. در این مطالعه اثر استفاده از آب و حلالهای آلی مختلف از جمله استون، اتانول و متانول با غلظت 50% بر میزان فنول کل و فعالیت ضداکسیدانی دو گونه جلبک قرمز Hypnea hamulosa و Gracilaria corticata خلیج فارس مورد بررسی قرار گرفت. استخراج با استفاده از روش غوطه وری و با نسبت 1:20 جلبک به حلال صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که مخلوط آب و استن (1:1) دارای بیشترین ترکیبات فنولی (31/0 میلی گرم تانیک اسید بر گرم پودر جلبکی)، قدرت کاهندگی آهن (06/0 میلی گرم تانیک اسید بر گرم پودر جلبکی) و مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH (11/76%) بود (05/0p< ). فعالیت ضداکسیدانی کل این عصاره (04/0 میلی گرم اسکوربیک اسید بر گرم پودر جلبکی) اختلاف معنیداری با عصاره اتانولی 50% و عصاره آبی نداشت (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Determination of Antioxidant activities of two red algae (Hypnea hamulosa and Gracilaria corticata) from Persian Gulf
چکیده انگلیسی مقاله
Nowadays, replacement of the synthetic antioxidants by natural ones has been noticed in the food industry. Seaweeds with rich sources of antioxidant compounds will be excellent choice for this purpose. In the study Effect of the use of water and different organic solvents such as acetone, ethanol and methanol 50% on the total polyphenol content and antioxidant activity was studied for two species of red algae Hypnea hamulosa and Gracilaria corticata of Persian Gulf. Extraction was performed using conventional solvent extraction method and the ratio of 1:20 algae: solvent. The results indicated that acetone extracts (50%) had the highest values in the total phenol contents (0.31 mg tannic acid / g algal powder), ferric reducing antioxidant power (0.06 mg tannic acid / g algal powder), DPPH radical scavenging activity 76.11% (p< 0.05). Total antioxidant activity of this extract showed no significant difference with ethanolic extracts (50%) and aqueous extract (p> 0.05). Comparison of two algal species showed that in all factors except total antioxidant activity, algal species Gracilaria corticata had a higher antioxidant activity (p< 0.05). Therefore conclude that solvents with different polarities have a significant effect on total phenolic content and antioxidant activity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
الهام گرمسیری |
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
مسعود رضایی |
هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
پروا سفری |
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
آریا باباخانی |
هیات علمی دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_18206_1ffb833cb3cd1f2bb0ef492a2c57d1cb.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-537562.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات