این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
یافته
، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۴۱-۵۶
عنوان فارسی
تأثیر مکمل سازی کوتاه مدت آب گریپ فروت بر پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما و برخی شاخص های آسیب عضلانی مردان جوان متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی شدید
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: نتایج برخی داده های علمی تأثیرات مثبت آنتی اکسیدان های طبیعی را بر تعدیل شاخص های ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و آسیب عضلانی گزارش کرده اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی مکمل سازی کوتاه مدت آب گریپ فروت بر پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما و برخی شاخص های آسیب عضلانی مردان جوان متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی شدید انجام شد. مواد و روشها: در یک کارآزمایی نیمه تجربی دو سویه کور، تعداد 20 دانشجو پسر انتخاب و به طور تصادفی در 2 گروه، دارونما و مصرف کننده آب گریپ فروت قرار گرفتند. آزمودنی ها پس از دوره ی مکمل سازی یک وهله فعالیت حاد مقاومتی با شدت 85 درصد یک تکرار بیشینه را انجام دادند. تغییرات ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، مالون دی آلدئید، کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز طی سه مرحله اندازه گیری شد. یافته ها: در مطالعه حاضر مشاهده شد که تغییرات ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و مالون دی آلدئید پلاسمای گروه مصرف کننده آب گریپ فروت پس از فعالیت مقاومتی بر خلاف گروه دارونما معنی دار نبود. همچنین غلظت کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز پلاسمای هر دو گروه پس از فعالیت مقاومتی افزایش معنی داری نشان داد. نتیجه گیری: مصرف آب گریپ فروت ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما را ارتقاء داده و از افزایش معنی دار مالون دی آلدئید پلاسما متعاقب فعالیت مقاومتی جلوگیری کرده و منجر به تعدیل افزایش سطوح کراتین کیناز تام و لاکتات دهیدروژناز می شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effects of Short-Term Grapefruit juice Supplementation on Lipid Peroxidation and Total Antioxidant Capacity and some indicators of muscular damage in young men following a session of intensive resistance activity
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Some scientific data have been reported the positive effects of natural antioxidants on modulating the Total Antioxidant Capacity and muscular damage indicators. The aim of this research was to examine the effects of Short-Term Grapefruite juice Supplementation on Lipid Peroxidation and Total Antioxidant Capacity and some muscular damage indicators in young men following a session of intensive an resistanceactivity. Materials and Methods: In a randomized double-blind study twenty young men students were randomly divided into two equal groups of experimental, and control. After supplementation period, subjects performed a session of intensive resistance activity at 85% of one repetition maximum. Changes in the Total Antioxidant Capacity and malondialdehyde and muscular damage indicators (Lactate dehydrogenase and Creatine Kinase) were determined in three phases. Results: The results showed that changes in the Total Antioxidant Capacity and malondialdehyde after exercise not significantly in the supplementation group, but significantly in the control group. Also, changes in plasma Lactate dehydrogenase and Creatine Kinase after activity were significantly in the control and supplementation groups. Conclusion: It seems that Short-Term Grapefruit juice supplementation will be useful for improving levels of plasma Total Antioxidant Capacity and thereby inhibiting exercise-induced lipid peroxidation and modification in plasma increased Lactate dehydrogenase and Creatine Kinase after intensive resistance training.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
امیر خسروی | amir khosravi
,department of physical education, faculty of humanities, ayatollah ozma boroujerdi university, boroujerd. iran
، گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی ره ، بروجرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (Grand ayatollah borujerdi university)
فاطمه امید علی | fatemeh omidali
department of physical education, faculty of humanities, ayatollah ozma boroujerdi university, boroujerd, iran
، گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی ره ، بروجرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (Grand ayatollah borujerdi university)
بهرام رسولیان | bahram rasoulian
razi herbal medicines research center, lorestan university of medical sciences, khorramabad, iran
، مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
سیروس چوبینه | sirous choobineh
department of sport physiology, faculty of physical education and sport sciences, university of tehran,tehran, iran
، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1072-2&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات