این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۲۴، شماره Supplementary، صفحات ۲۲-۳۰

عنوان فارسی اثرات آنتی‌ اکسیدانی عصاره آبی میوه عناب و توانایی آن در مهار همولیز گلبول‌ های قرمز القا شده با AAPH
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: عناب یک گیاه دارویی با ارزش در طب سنتی ایران است. این گیاه در مناطق خشک و نیمه‌خشک ایران به‌ویژه در استان خراسان جنوبی رشد می‏کند. در این مطالعه به بررسی خواص آنتی‏اکسیدانی و توانایی مهار رادیکال آزاد چهار گونه عناب پرداخته شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، میوه گیاه عناب از چهار منطقه مختلف در استان خراسان جنوبی جمع‏آوری و عصاره آبی آنها تهیه شد. برای تعیین سطح ترکیبات فنولیک از روش فولین‏سیوکالتو، برای تعیین ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی از روش Ferric Reducing Antioxidant Power (FRAP) و برای تعیین توانایی آنها در مهار رادیکال آزاد از رادیکال 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) استفاده گردید. همچنین آزمایش مهار همولیز گلبول‏های قرمز با استفاده از رادیکال AAPH در حضور غلظت‌های مختلف عصاره آبی عناب انجام شد. یافته‌ها: بیشترین میزان ترکیبات فنولیک، مربوط به عناب قائن (3/4±1317 میلی‏گرم اسیدگالیک در هر گرم عصاره خشک) بود. نتایج حاصل از روش FRAP برای تعیین قدرت آنتی‏اکسیدانی عصاره‏های آبی میوه عناب نشان داد که عناب قائن، بیشترین خاصیت آنتی‏اکسیدانی را داشت (5/65±1/1390 میکرومول بر لیتر). در روش DPPH که توانایی مهار یا خنثی‎سازی این رادیکال توسط عصاره‏های مورد نظر ارزیابی شد، عناب آریش یشترین توانایی (2/48 %) را نشان داد. بررسی نتایج رقّت‏های مختلف گونه‏های عناب (mg/ml 5-25/0) بر همولیز گلبول‏های قرمز القاشده توسط ترکیب آزوبیس 2,2'-azobis (2-amidinopropane) dihydrochloride (AAPH) نشان داد که در یک روند وابسته به دوز در محدوده غلظتی معین، با افزایش غلظت عصاره آبی میوه عناب، میزان همولیز در گلبول‏های قرمز کاهش یافت، اما بین گونه‏های مختلف عناب از نظر آماری، تفاوت معنی‏داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: میوه عناب با سطح ترکیبات فنولیک و قدرت آنتی‌اکسیدانی بالا و با توانایی مهار همولیز گلبول‏های قرمز، می‏تواند نقش مهمی در تقویت سیستم‌های آنتی‌اکسیدانی داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Antioxidant properties of Ziziphus Jujuba Mill. aqueous extract of and its preventive role on RBC hemolysis induced by AAPH
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Jujube (Ziziphus Jujuba Mill.) is one of the medicinal herbs with grows in dry and semi-dry areas in Iran; mainly in the South Khorasan province. The present study aimed at evaluating anti-oxidant and free radical scavenging capacity in different types of Jujuba. Materials and Methods: Four ecotypes of Jujubes were collected from different parts of the South Khorasan providence (Sarayan, Quaen, Arish, and Boshad). The collected samples were air dried and then their aqueous extract was prepared in different dilutions. Anti-oxidant and free radical scavenging capacity of the samples were assessed using 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) and Ferric Reducing Antioxidant Power (FRAP) methods. Their AAPH-induced hemolysis prevention was also analyzed. The total phenolic content of the samples was assessed using Folin–Ciocalteau method. Results: Maximum phenolic content was obtained from Quaen Jujube (1317±4.3 equal to μmol Gallic acid). The highest antioxidant capacity by FRAP (1390.1 ± 65.5μmol/L) also belonged to Quaen jujube. The ability of Arish Jujube extracts in scavenging and neutralizing free radical, tested by DPPH, was always higher compared to the other extracts. Results obtained from the effects of different dilutions of Jujube extracts (0-25 – 5 mg/ml) on hemolysis showed a dose dependent relationship. All the extracts showed dose dependent reducing hemolysis in a specific range of concentrations, induced by 2,2'-azobis (2-amidinopropane) dihydrochloride (AAPH). There was no significant statistical difference between jujube ecotypes in preventing hemolysis. Conclusion: According to total phenolic content of the Jujobe extracts, its significant antioxidant properties and radical scavenging activities, which was tested through different methods, it can be a potential booster for anti-oxidant capacities.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مینا عرب | mina arab
student research committee, birjand university of medical science, birjand, iran.
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)

زهرا ابوترابی | zahra abotorabi
student research committee, birjand university of medical science, birjand, iran.
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)

محسن خراشادی زاده | mohsen khorashadizadeh
cellular and molecular research center, birjand university of medical sciences, birjand, iran amp; department of medical biotechnology, faculty of medicine, birjand university of medical science, birjand, iran.
مرکز تحقیقـات سلولی و مولکولی، دانشگـاه علوم پزشکـی بیرجند، بیرجـند، ایـران و گروه زیست فناوری پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)

محمود حسینی | mahmoud hosseini
department of biostatistics, birjand university of medical science, birjand, iran.
گروه آمار زیستی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)

اصغر زربان | asghar zarban
birjand cardiovascular diseases research center, birjand university of medical sciences, birjand, iran.
مرکز تحقیقـات بیماری های قلب و عروق، دانشگـاه علوم پزشکـی بیرجند، بیرجـند، ایـران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-769-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات