این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۳، شماره ۵، صفحات ۷۱۷-۷۲۹
عنوان فارسی
بررسی فیتوشیمیایی عصاره گیاه Loganberry (Rubus×Loganobaccus) تکثیر شده از طریق کشت بافت
چکیده فارسی مقاله
گیاه مورد مطالعه، گیاهی هیبریدی با نام علمی Loganberry (Rubus×Loganobaccus) از خانواده Rosaceae و جنس Rubusمیباشد که میوهای مانند توتفرنگی میدهد. میوه این گیاه قرمز و بسیار ترش است و این گیاه بسیار کمیاب، یکی از ارقام تمشک قرمز میباشد. Loganberry بومی ایران نبوده و در حال حاضر از طریق کشت درون شیشهای تکثیر میگردد. تاکنون تحقیقی از نظر فیتوشیمیایی بر روی گونه هیبریدی Loganberry انجام نشده است. در این تحقیق، عصاره برگ گیاه Loganberry Rubus×Loganobaccus)، تکثیر شده از طریق کشت درون شیشهای، از نظر ترکیبهای طبیعی مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام این تحقیق، ابتدا مراحل عصارهگیری و چربیگیری انجام شد. عصاره روی ستون کروماتوگرافی برده شد و از نظر ترکیبهای تشکیلدهنده بررسی شد. سپس ترکیب طبیعی با استفاده از روشهای مختلف طیفسنجی IR، 1H-NMR، 13C-NMR و dept 135 شناسایی شد. نتایج حاصل از روشهای طیفسنجی منجر به شناسایی یک فلاونوئید به نام هسپریدین (Hesperidin) شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Loganberry، کشت درون شیشه ای، عصاره، هسپریدین،
عنوان انگلیسی
Phytochemical investigation on the extract of loganberry, propagated via plant tissue culture
چکیده انگلیسی مقاله
The loganberry (Rubus × loganobaccus), belonging to the Rosaceae family and Rubus genus, gives fruits like strawberry. The fruit is red and very sour and this rare species is one of the cultivars of red raspberry. Loganberry is not native to Iran and currently is propagated through in vitro plant tissue culture. So far, phytochemical research has not been conducted on loganberry. In present study, the leaf extract of loganberry, propagated through in vitro culture, was investigated phytochemically. The extract of loganberry was purified and the obtained natural product was elucidated by NMR spectroscopy techniques. In this study, a flavonoid, namely hesperetin, was isolated from the leaves of the loganberry. This structure was elucidated by spectral methods (1H-NMR, 13C-NMR, IR and dept 135).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Loganberry, plant tissue culture, extraction, hesperidin
نویسندگان مقاله
شیما مریخ |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آموزشی فیتوشیمی و شیمی فناوری اسانس، دانشکده شیمی دارویی، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی (Islamic azad university pharmaceutical sciences branch)
محبوبه طاهرخانی |
استادیار، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان (Islamic azad university of takestan)
سید رضا حسینی دوست | seyed reza hosseini doust
استاد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های نوین، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی (Islamic azad university pharmaceutical sciences branch)
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_114016_4d35eaa68a516c309fb3d593ea08d633.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-547162.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات