این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۳، شماره ۵، صفحات ۸۲۰-۸۳۶

عنوان فارسی پاسخ عملکرد، خصوصیات لاشه و ایمنی بلدرچین‌های ژاپنی به سطوح مختلف پودر نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)
چکیده فارسی مقاله هدف این تحقیق بررسی اثرات سطوح مختلف پودر گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) بر سیستم ایمنی، خصوصیات لاشه و عملکرد بلدرچین‌های ژاپنی بود. برای این منظور از 200 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی Coturnix Japonica (Coturnix) یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار سطح نعناع فلفلی (صفر، 0.25، 0.5 و 0.75 درصد) بودند. نتایج این آزمایش نشان داد که مصرف سطوح 0.5 و 0.75 درصد پودر نعناع فلفلی موجب کاهش شدت انفجار تنفسی شد (01/0PP). همچنین سطوح مختلف پودر گیاه نعناع فلفلی نسبت به تیمار شاهد به‌طور چشمگیری باعث کاهش آنتی‌بادی‌ها در مقابل آنتی‌ژن گلبول‌های قرمز خون گوسفندی (SRBC) و تضعیف سیستم ایمنی هومورال شد (0.01>P). بعلاوه اینکه سطوح مختلف پودر گیاه نعناع فلفلی با افزایش تکثیر لنفوسیت‌ها و افزایش معنی‌دار ضخامت پرده بین انگشتان پا در پاسخ به تزریق SRBC سبب تقویت سیستم ایمنی سلولی گردید (0.01>P). مصرف پودر گیاه نعناع فلفلی تأثیری بر عملکرد بلدرچین‌های ژاپنی در طول هفته‌های مختلف آزمایشی و کل دوره نداشت (0.05>P). همچنین اختلاف معنی‌داری بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ خصوصیات لاشه، وزن اندام‌های داخلی و طول و وزن بخش‌های مختلف روده وجود نداشت (0.05>P). بنابراین با توجه به تقویت پاسخ‌های ایمنی سلولی توسط پودر گیاه نعناع فلفلی، می‌توان استفاده از پودر گیاه نعناع فلفلی را هنگام نیاز به تقویت پاسخ‌های ایمنی سلولی در بیماری‌های ویروسی مانند نیوکاسل، برونشیت و آنفولانزا یا عفونت‌های انگلی داخل سلولی مانند کوکسیدیوز پیشنهاد کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Performance, carcass characteristics and immune response of Japanese quails to different levels of Mentha piperita L. powder
چکیده انگلیسی مقاله This study aimed to investigate the effects of different levels of peppermint (Mentha piperita L.) powder on performance, carcass characteristics and immune system of Japanese quail. For this purpose, 200 one-day-old quail chicks were used in a completely randomized design with four treatments and five replicates and 10 birds per replicate. The experimental treatments consisted of four levels of peppermint (0.0, 0.25, 0.5 and 0.75%). The consumption of 0.5 and 0.75% peppermint powder significantly reduced the severity of respiratory burst (P<0.01). No effects of experimental treatments were observed for heterophil, lymphocyte, heterophil to lymphocyte ratio and monocyte counts (P>0.05). Different levels of peppermint powder caused to decreased antibody production against SRBC and humoral immune suppression (P<0.01). In addition, different levels of peppermint powder enhanced the cellular immune system through increased lymphocyte proliferation and significant increase in the thickness of the membrane between the toes in response to SRBC injection (P<0.01). The results of this experiment showed that the consumption of peppermint powder had no effect on performance of Japanese quail during different weeks and whole the experimental period (P>0.05). Moreover, there were no significant differences between the treatments for carcass characteristics, internal organ weights and length and weight of different parts of the intestine (P>0.05). Thus, according to enhancement of cellular immune responses by peppermint powder, the use of peppermint powder is recommended during the viral illness (such as Newcastle, bronchitis and influenza) or intracellular parasite infection (such as coccidiosis).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کیوان عزیزی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

محسن دانشیار |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

سید میثم ابطحی | seyyed meysam
استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

سید هادی گلدانی | seyed hadi
دانشجوی دکترا، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_114025_87997a17a79ec0b15bdfbec59ca25d67.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-547170.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات