این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۶۴، صفحات ۱۲-۲۱
عنوان فارسی
کاربردهای درمانی زردچوبه و ماده مؤثره آن کورکیومین در ترمیم زخم و بازسازی پوست از دیدگاه طب رایج و طب سنتی ایران
چکیده فارسی مقاله
زردچوبه را در طب سنتی ایران به نام عروقالصفر نیز میشناسند. این ادویه از ریشه گیاه Curcuma longa L (از خانواده زنجبیل) گرفته میشود. هدف از مطالعه حاضر، معرفی زردچوبه و ماده مؤثره آن کورکیومین، بررسی کاربردهای درمانی و اثربخشی آنها در ترمیم زخمهای جلدی بر اساس منابع طب سنتی ایران و طب رایج میباشد. زردچوبه از نظر طب سنتی اثر ضدباکتریایی داشته و در تقویت چشم، بهبود انسداد کبدی و یرقان و رفع استسقا مؤثر است. اثرات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی زردچوبه علت اصلی کاربرد آن در پیشگیری از ابتلا و کند کردن پیشروی بیماریهای قلبی عروقی، ریوی، اتوایمیون، بیماریهای التهابی روده و دیابت در طب رایج میباشد. بازسازی پوست و ترمیم زخم یک فرایند پیچیده است که شامل تعداد زیادی از سلولها و فرآیندهای مختلفی از قبیل تکثیر، مهاجرت سلولی، سنتز ماتریکس و انقباض میباشد که درنهایت به بازیابی ساختارهای سلولی و لایههای بافتی میانجامد. یافته های طب سنتی بیان میکنند که زردچوبه از دیرباز به عنوان یک ترکیب ضدعفونیکننده و درمانی در بهبود زخمها، بثورات جلدی و گال به کار میرفته است. بر اساس طب رایج، تواناییِ کورکیومین در بهبود اسکار و تسریع ترمیم انواع مختلفی از زخمها از طریق اثرات ضدالتهابی، ضد میکروبی، آنژیوژنزی و آنتیاکسیدانی آن میباشد. یکی از اصلیترین اثرات این ترکیب در تسریع ترمیم زخم از طریق تنطیم سیگنالینگ TGF-β1 است. همچنین، تفاوت محسوسی از نظر روش تجویز کورکیومین در ترمیم زخم وجود ندارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زردچوبه، کورکیومین، عروقالصفر، پوست، ترمیم زخم، طب سنتی ایران
عنوان انگلیسی
Therapeutic Applications of Turmeric and Its Principle Constituent Curcumin in Wound Healing and Skin Regeneration from the Perspective of Conventional Medicine and Iranian Traditional Medicine (ITM)
چکیده انگلیسی مقاله
In Iranian traditional medicine, turmeric is known as Auruk-e-Sufr. This spice is obtained from the root of Curcuma longa L which is a member of ginger family. The present study aimed at introducing turmeric and its active constituent Curcumin, and investigating the effectiveness of its therapeutic applications especially in dermal wound healing process based on traditional and conventional medicine resources. In the view of traditional medicine, turmeric has antibacterial effects and was used to strengthen the eyes, alleviate liver obstruction and jaundice and improve edema. In modern medicine, the most important reason of using this herb to prevent or slow the progression of cardiovascular disease, diabetes, pulmonary and autoimmune diseases, as well as inflammatory bowel disease is attributed to its antioxidant and anti-inflammatory effects. Skin regeneration and wound healing is a complex process which includes many cells as well as various processes such as proliferation, cell migration, matrix synthesis and contraction that ultimately leads to recovery of cellular structures and tissue layers. There are many recommendations in traditional medicine that suggest the use of turmeric as an antiseptic therapeutic agent is beneficial in treating the skin injuries and healing of wounds, as well as improving rash, and scabies. Based on the results of the studies reviewed in this paper, due to anti-inflammatory, antimicrobial, antioxidant and angiogenesis activities of curcumin and turmeric, they can accelerate wound healing and improve scars regardless of the type of the wound or the route of the administration of the agent. Also, one of the main effects of this plant on accelerating wound healing is due to its ability to regulation TGF-β1 signaling pathway.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زینب قربانی | z ghorbani
department of clinical nutrition and dietetics, faculty of nutrition sciences and food technology, national nutrition and food technology research institute shahid beheshti university of medical sciences tehran, tehran, iran
1- کارشناسی ارشد، گروه تغذیه بالینی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
ابراهیم خادم | e khadem
department of iranian traditional medicine, faculty of iranian traditional medicine, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استادیار، گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1812-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات