این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۶۴، صفحات ۱۴۷-۱۶۱
عنوان فارسی
بررسی روشهای مختلف خشک کردن گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: محصولات کشاورزی و بخصوص گیاهان دارویی میبایست بعد از برداشت مورد فرآوریهای مختلفی از جمله جداسازی اجسام خارجی، شستشو و تمیز کردن، خشک کردن، بستهبندی و غیره قرار میگیرند. یکی از مهمترین مراحل پس از برداشت گیاهان دارویی بخصوص نعناع فلفلی، فرآیند خشک کردن است. هدف: هدف از این مطالعه طراحی یک خشککن خورشیدی مجهز به کلکتور چند گذر جهت فرآیند آبزدایی از نعناع فلفلی و مقایسه نتایج آن با روشهای سنتی خشک کردن (سایه و آفتاب) میباشد. روش بررسی: در این مطالعه فرآیند خشک کردن نعناع فلفلی با روشهای مختلف خشک کردن خورشیدی (توسط خشککن خورشیدی طراحی شده در این مطالعه) و نیز خشک کردن سنتی (سایه و آفتابی) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. نتایج: مدت زمان لازم برای خشک کردن نعناع فلفلی در روش خشک کردن خورشیدی 150 دقیقه به دست آمد که نسبت به روشهای خشک کردن سنتی در سایه و آفتاب حدوداً 82 درصد و 55 درصد کوتاهتر بود. همچنین نرخ آبزدایی در روشهای آبزدایی خورشیدی، سنتی در آفتاب و سایه به ترتیب 77/26، 48/12 و 48/4 (کیلوگرم آب/کیلوگرم مواد جامد در ساعت) است. نتایج مدلسازی ریاضی نشان داد که مدلهای میدلی و کوکوک (در روشهای آبزدایی خورشیدی و سایه) و آغباشلو و همکاران (در روش آبزدایی آفتابی) میتواند با دقت بالایی منحنیهای خشک کردن این گیاه دارویی را برازش نماید. همچنین روش خشک کردن خورشیدی میتوان اسانس متشکله این گیاه را به بهترین حالت حفظ نماید. نتایج نشان داد که مهمترین ترکیبات تشکیلدهنده اسانس نعناع فلفلی شامل: 1،8- سینئول، سیس- سابین هیدرات، منتون، منتوفوران، ایزو- منتون، منتول و ایزو- منتول میباشد. نتیجهگیری: به طور کلی روش خشک کردن خورشیدی نعناع فلفلی به عنوان بهترین روش برای فرآوری پس از برداشت این گیاه دارویی پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نعناع فلفلی، خشک کردن، عملیات پس از برداشت، مدلسازی تک لایهای
عنوان انگلیسی
Investigation of Different Drying Methods of Peppermint (Mentha piperita) Medical Plant
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Agriculture products, especially medical plants after harvest should be processed by different processes such as removal of foreign bodies, washing and cleaning, drying, packaging and so forth. One of main postharvest stages of medical plant especially peppermint is drying process. Objective: The aim of this study is design a solar dryer equipped with double pass collector to drying process of peppermint and comparison their results with traditional drying methods (sun and shade). Methods: In this study drying process of peppermint with different methods of solar drying (by solar dryer designed in this study) and also traditional drying (shade and sun drying) were investigated and compared. Results: The drying time required for dehydration of peppermint in solar drying method was 150 min, which it was approximately 82% and 55% shorter than to traditional methods of shade and sun. Furthermore, dehydration rate in drying methods of solar drying, sun drying and shade drying were 26.77, 12.48 and 4.48 (kg H2O/kg D.M h), respectively. The results of mathematical modelling indicated that Midli and kucuk (in drying methods of solar and shade) and Aghbashlo et al (in drying method of sun) can be fitted drying curve of this medical plant with high accuracy. Also, solar drying by dryer could be protecting the essential oil of this plant in the best form. The results show that the main components of peppermint essential oil was included: 1,8-Cineole, cis-Sabinene hydrate, Menthone, Menthofuran, iso-Menthone, Menthol and iso-Menthol Conclusion: Generally, solar drying method of peppermint was recommended as the best method for postharvest processing of this medical plant.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محسن مختاریان | m mokhtarian
young researchers and elite club, roudhen branch, islamic azad university, roudhen, iran
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
حسن حامدی | h hamedi
department of food safety and hygiene, science and research branch, islamic azad university, tehran, iran
گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نعمت الله جنیدی جعفری | na jonaidi jafari
health amp; nutrition research center, baqiyatallah university of medical sciences, tehran, iran
مرکز تحقیقات بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله عج ، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)
افشین آخوندزاده بستی | a akhondzadeh basti
department food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1519-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات