این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۲۵، شماره ۹، صفحات ۶۹۰-۷۰۰

عنوان فارسی بررسی اثرات تمرین ورزشی و عصاره زعفران بر بعضی از پیشگویی‌کننده‌های بیماری‌های قلبی عروقی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی اثرات تمرین ورزشی و عصاره زعفران بر بعضی از پیشگوئی کننده‌های بیماری‌های قلبی عروقی بود. روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و به صورت نیمه تجربی می باشد. به این منظور 40 زن غیرفعال به صورت تصادفی به 4 گروه کنترل، مکمل زعفران، تمرین مقاومتی- دارونما و تمرین مقاومتی- عصاره زعفران تقسیم شدند. آزمودنی‌ها پروتکل تمرین مقاومتی را به مدت 12 هفته اجرا کردند. همچنین گروه مکمل، عصاره زعفران را به مقدار 40 میلی‌گرم دریافت کردند. برای بررسی دو مداخله تمرین و مکمل، قبل و بعد از 12 هفته به صورت پیش‌آزمون و پس‌آزمون ارزیابی‌های آنتروپومتریکی و آزمایشگاهی صورت گرفت. از آزمون‌های آماری تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبیLSD برای تحلیل داده‌ها استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد در تمامی متغیرها به‌جز تری گلیسرید بین گروه‌های مختلف تفاوت معنی‌داری وجود دارد)005/0P <). آزمون تعقیبی LSD نشان داد در متغیرهای CRP، LDL و مقاومت انسولینی بین گروه کنترل و تمرین به همراه زعفران تفاوت معنی‌داری وجود دارد)005/0P <). همچنین فقط در متغیر LDL بین گروه زعفران و کنترل تفاوت وجود داشت )005/0P <) و این نشان از نقش ویژه زعفران بر LDL است. از طرفی دیگر نتایج نشان داد در تمامی متغیرها به جز متغیر تری‌گلیسرید بین گروه تمرین-زعفران و تمرین-دارونما تفاوت معنی‌داری وجود دارد )005/0P <). نتیجه‌گیری: تمرین مقاومتی با و بدون مکمل زعفران طی مدت 12 هفته، یک شیوه کارآمد برای بهبود عوامل خطرزای قلبی عروقی هستند، همچنین مصرف مکمل زعفران به همراه تمرین مقاومتی اثرات به نسبت بهتر و کاراتری دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تمرین مقاومتی، پروتئین واکنشی C‌، هموسیستئین، عصاره زعفران

عنوان انگلیسی Effects of Exercise Training and Saffron Extract on some of the Predictors of Cardiovascular Diseases
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: The aim of the present research was to investigate the intervention of exercise and saffron supplement on predictors of cardiovascular diseases. Method: The present research was a semi-experimental and applied study. For this purpose, 40 sedentary women were randomly divided into 4 groups: the control, saffron supplement, resistance training-placebo, and resistance training-saffron extract groups. The subjects performed resistance training protocol for 12 weeks. Also, the supplement group received 40 mg of saffron extract. Anthropometric and experimental evaluations were done before and after 12 weeks as pre-test and post-test to investigate the supplement and training interventions. The statistical tests that were run in this study were one-way analysis of variance (ANOVA) and LSD Post hoc test. Results: The results showed that there was not any significant difference between the different groups in all variables except triglyceride (P < 0.005). LSD post hoc test showed that there was a significant difference between the control group and training with saffron group in variables of CRP, LDL, and insulin resistance (P < 0.005). Inaddition, there was a difference between saffron group and control group only in variable of LDL (P < 0.005). This indicated the special role of saffron in LDL. On the other hand, the results showed there was a significant difference between training-saffron group and placebo in all the variables except the variable of triglyceride (P < 0.005). Conclusion: Resistance training with and without saffron supplement within 12 weeks is an efficient way to improve cardiovascular risk factors. Also, saffron supplement along with resistance training has relatively better and more efficient effects.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عاطفه تاجیک | atefe tajik
department of sport physiology, faculty of physical education, department of physical
دانشگاه تهران مرکز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

فاطمه زیرراهیان | fatemeh zirahian
department of physical education and sport science, damkhan branch, islamic azad university, damkhan, iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دامغان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی دامغان (Islamic azad university of damghan)

حورا شهابی | hoora shahabi
department of physical education and sport science, university of semnan, semnan, iran
دانشگاه سمنان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه سمنان (Semnan university)

فریده کلانی | farideh kalani
department of physical education and sport science, university of semnan, semnan, iran
دانشگاه مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه سمنان (Semnan university)


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3204-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی ورزش
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات