این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۲۵، شماره ۷، صفحات ۵۴۷-۵۵۵

عنوان فارسی بررسی میزان بیان ژن‌ها‌ی B‌ax وBcl-۲ و فعالیت آنزیم کاسپاز ۳ در بافت کبد رت‌ها‌ی نرمال، دیابتی نوع ۱ و ۲ قبل و بعد از درمان با عصاره آبی سیر
چکیده فارسی مقاله مقدمه: یکی از عوارض دیابت ملیتوس القای آپوپتوز در بافت کبد است. آپوپتوز از طریق فعال شدن آنزیم کاسپاز 3 در سلول‌ها‌ ایجاد می‌شود. سیر به عنوان یک ترکیب گیاهی پرمصرف در رژیم غذایی است که تاکنون اثر آن در آپوپتوز بررسی نشده است. در این مطالعه اثرات عصاره آبی این گیاه در میزان بیان ژن‌ها‌ی Bax و Bcl-2 و فعالیت کاسپاز 3 در رت‌ها‌ی دیابتی نوع 1 و 2 مورد مطالعه قرار گرفته است. روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی، رت‌ها‌ی نژاد ویستار به شش گروه کنترل سالم، دیابتی نوع 1، دیابتی نوع 1 درمان شده با عصاره سیر، دیابتی نوع 2، دیابتی نوع 2 درمان شده با عصاره سیر و کنترل سیر تقسیم شدند. در پایان زمان تیمار، بافت کبد رت‌ها‌ سریعاً خارج شد و بلافاصله در º C70- ذخیره شد. جهت بررسی بیان ژن استخراج RNA، سنتز cDNA و Real time PCR انجام شد. اندازه‌گیری فعالیت آنزیم کاسپاز 3 به روش فلوریمتری انجام شد. نتایج: میزان بیان ژن‌ها‌ی مورد نظر در گروه‌ها‌ی مختلف تغییرات معنی‌داری را نشان نداد. میزان فعالیت آنزیم کاسپاز 3، افزایش معنی‌داری را در گروه دیابتی نوع 1 در مقایسه با گروه کنترل نشان داد (003/0(p=. فعالیت این آنزیم در رت‌ها‌ی دیابتی نوع 1 درمان شده با سیر، نسبت به رت‌ها‌ی  کنترل  همچنان بالا بود (021/0 (p=0>. در رت‌ها‌ی دیابتی نوع 2 درمان شده با سیر و درمان نشده و رت‌ها‌ی کنترل سیر تغییرات فعالیت آنزیم، نسبت به گروه کنترل معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: دیابت نوع 1 سبب القای آپوپتوز شده است ولی عصاره سیر سبب بهبود این آسیب نشده است.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت ملیتوس نوع 1 و 2، عصاره آبی سیر، Bax، Bcl-2، کاسپاز 3

عنوان انگلیسی The level of gene expression of Bax and Bcl-2 and the activity of caspase 3 in the liver tissues of normal, type 1 and type 2 diabetic rats before and after treatment with aqueous extract of garlic
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: One of the complications of diabetes mellitus is induction of apoptosis in liver tissues. Activation of caspase 3 caused apoptosis in the cells. Garlic is a most common plant in diet that its effect on apoptosis was not determined. In this study the effects of this extract on Bax and Bcl-2 gene expression and the activity of caspase 3, were determined in type 1 and 2 of diabetes in rats. Methods: Wistar rats divided into six groups included normal control rats, diabetes type 1 (D1), diabetes type 1 treated with garlic extract (D1G), diabetes type 2 (D2), diabetes type 2 treated with garlic extract (D2G) and garlic control (G). At the end of treatment time, liver tissues were removed quickly and stored in -70 °C. For evaluation of gene expression, RNA extraction, cDNA synthesis and Real time PCR were done. The activity of caspase 3 was determined with flourometric method. Results: The level of gene expression of Bax and Bcl-2, did not change significantly in different groups. The activity of caspase 3 in D1 rats, increased significantly compared to the control rats(p=0.003). The activity of this enzyme was high in D1G compared to control rats yet (p=0.021). In D2, D2G and G groups, caspase activity was not changed in comparison with the control rats Conclusion: Diabetes mellitus type1 caused apoptosis in rat livers, but garlic extract cannot ameliorate it.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدناصر کریمی | mohammad naser karimi
گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

رقیه عباسعلی پور کبیره | roghayeh abbasalipourkabir
گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

زهرا عرب صادق آبادی | zahra arab sadeghabadi
گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

نسرین ضیا مجیدی | nasrin ziamajidi
گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3242-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات