این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
پیاورد سلامت
، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۳۹۱-۳۹۹
عنوان فارسی
شناسایی ملکولی کلستریدیوم پرفرینجنس در تعدادی از مواد غذایی با منشا خام دامی در شهرکرد، ۱۳۹۳
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: کلستریدیوم پرفرینجنس یکی از عوامل اصلی بروز مسمومیتهای غذایی در انسان در سراسر جهان است. این بررسی برای تشخیص و ردیابی توکسین های باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس در تعدادی از مواد غذایی با منشا خام دامی انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه، تعداد 100 نمونه از کشک های صنعتی و سنتی و 43 نمونه از گوشت های گاو و گوسفند، از مراکز فروش شهرستان شهرکرد به روش تصادفی جمع آوری شد. برای شناسایی باکتری مورد نظر در نمونه ها، از روش های کشت و واکنش زنجیره ای پلی مراز استفاده شد. یافته ها: هیچ نمونه مثبتی در روش کشت میکروبی از نمونه ها جداسازی نشد. با این وجود فراوانی باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس در نمونههای کشک صنعتی و سنتی، گوشت گاو و گوسفند به ترتیب 6،10،25 و13 درصد با استفاده از روش PCR، گزارش گردید. فراوانی ژنهای cpi ،cpe ،cpb ،cpa و etx در فرآوردههای کشک مذکور به ترتیب 37/5، 25، 75، 12/5 و 12/5 درصد و در گوشت ها به ترتیب 62،50،75/5، 37/5 و 25 درصد تشخیص داده شد. نتایج این تحقیق نشان دهنده ی وجود اختلاف معنیدار آماری بین میزان شیوع باکتری در نمونههای مختلف و توکسینهای جداسازی شده از آنها بود(0/05>p). نتیجه گیری: با توجه به آلودگی این مواد غذایی به کلستریدیوم پرفرینجنس و انتقال آلودگی از مواد غذایی به انسان، کاهش آلودگی مواد غذایی به این باکتری از جنبه ی سلامت عمومی ضروری است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Molecular Detection of Clostridium Perfringens in Some Raw Animal Food Origin Products in Shahrekord, 2014
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Clostridium perfringens is one of the major agents of food poisoning in humans around the world. This study was accomplished to identify and track the toxins of Clostridium perfringens bacterium in some raw animal food origin products in Shahrekord. Materials and Methods: In this study, 100 samples of traditional and commercial curd and 43 samples of beef and lamb meats were randomly collected from Shahrekord's shopping center in 2014. Then to identify the bacteria in samples cultivation and polymerase chain reaction (PCR) method were used. Results: In culture method no positive samples were isolated. However, frequency of Clostridium perfringens bacterium in traditional and commercial curd samples and beef and lambs samples have been reported as 6, 10, 25 and 13 percent using PCR method, respectively. Frequency of cpa, cpb, cpe, cpi and etx genes were detected in curd samples were 37.5, 25, 75, 12.5 and 12.5 percent respectively and in meat samples 62, 50, 75.5, 37.5 and 25 percent respectively. Statistically significant differences were observed between the prevalence of the bacterium in various samples and their isolated toxins (p < 0.05). Conclusion: With attention to infection of above food samples to Clostridium perfringens and also its transfer by foodstuffs to human, it is necessary to reduce food pollution of this organism for of public health.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Clostridium Perfringens, Curd, Meat, PCR
نویسندگان مقاله
امیر شاکریان | amir shakerian
professor, food hygiene department, school of veterinary medicine, shahrekord branch, islamic azad university, shahrekord, iran
استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد (Islamic azad university of shahrekord)
ابراهیم رحیمی | ebrahim rahimi
professor, food hygiene department, school of veterinary medicine, shahrekord branch, islamic azad university, shahrekord, iran
استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد (Islamic azad university of shahrekord)
جمال مصباح | jamal mesbah
ph.d. in veterinary medicine, school of veterinary medicine, shahrekord branch, islamic azad university, shahrekord, iran
دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد (Islamic azad university of shahrekord)
محمد موسوی | mohammad mousavi
ph.d. in veterinary medicine, school of veterinary medicine, shahrekord branch, islamic azad university, shahrekord, iran
دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد (Islamic azad university of shahrekord)
نشانی اینترنتی
http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-255&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم آزمایشگاهی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات