این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهداشت و توسعه، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۲۳۶-۲۴۶

عنوان فارسی ارزیابی مخاطرات جیوه، ناشی از مصرف مکمل‌های پروتئینی ورزشی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: هدف از تحقیق حاضر تعیین میزان فلز سنگین جیوه در مکمل‌های پروتئینی مورد مصرف ورزشکاران و ارزیابی خطر بهداشتی جیوه حاصل از مصرف این مکمل‌ها در ورزشکاران بوده است. در این پژوهش خطر سلامتی جیوه با اندازه‌گیری جیوه در نمونه مکمل‌های پروتئینی مورد مصرف تعیین و ارزیابی شد. روش‌ها: در این پژوهش مقطعی 7 نمونه از پرمصرف‌ترین مکمل‌های پروتئینی موجود در بازار مصرف با 3 تکرار برای هر نمونه، از مراکز فروش مجاز در شهر شیراز تهیه و تجزیه‌وتحلیل شدند. اندازه‌گیری غلظت جیوه موجود در هر نمونه از طریق هضم اسیدی و از روش فن بخار سرد و با استفاده از دستگاه نشر اتمی ICP تعیین گردید. در پایان داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 21 تحلیل آماری شدند. نتا‌یج: میانگین غلظت جیوه در نمونه‌ها برابر با 06/0±17/0 میلی‌گرم در کیلوگرم وزن خشک محاسبه شد که از رهنمودهای بین‌المللی (USEPA، WHO، FDA و JECFA) کم‌تر بود. از سویی دیگر برآورد سیبل خطر (THQ) جیوه در نمونه‌ها بیشتر از یک محاسبه شد. بحث و نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان داد که مصرف مکمل‌های پروتئینی ورزشی، یک خطر جدی برای سلامت ورزشکاران و دیگر مصرف‌کنندگان از نظر تجمع فلز جیوه است. در نتیجه بایستی ملاحظات خاصی برای مصرف این مکمل‌ها توسط ورزشکاران در نظر گرفته شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مخاطره سلامت، جیوه، مکمل‌های پروتئینی، ورزشکار

عنوان انگلیسی Health Risks of Mercury form Consumption of Protein Supplements among Athletes
چکیده انگلیسی مقاله Background: The aim of this study was to determine the concentration of mercury in protein supplements and health risks of their consumption in athletes. In this research, the health risk of consumption of protein supplements was investigated by measuring the concentration of mercury in the supplements consumed by athletes.   Methods: In this study, 7 famous brands of protein supplements were purchased from sport shops in Shiraz city and the concentration of mercury was measured using ICP atomic absorption spectrophotometer and cold vapor technique with three replicates for each sample. Eventually, SPSS software version 21 was used to analyze the data.   Results: Mean concentration of mercury in protein supplements was 0.17± 0.06 mg/kg dry weight, which was less than the permitted amount determined by the USEPA, WHO, FDA and the JECFA. Moreover, THQ Index was calculated as more than 1 in the samples.   Conclusion: The results of this research showed that consumption of protein supplements is a threat to the health of athletes and other consumers in regard to mercury accumulation. Therefore, special cautions should be taken in consumption of protein supplements by athletes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Health Risk, Mercury, Protein Supplements, Athletes

نویسندگان مقاله اسماعیل فرد | esmaeil fard


امید طبیعی | omid tabiee


محمدجواد نوروزنژاد فرد | mohammad javad nowroznejad fard



نشانی اینترنتی http://jhad.kmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-61&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات