این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۱۶، صفحات ۱۱-۲۰
عنوان فارسی
بررسی تأثیر سطوح مختلف کنجاله گوار با آنزیم بتاماناناز بر جمعیت باکتریایی ایلئوم، پاسخ ایمنی و برخی فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف کنجاله گوار (صفر، 5 و 10 درصد) و آنزیم بتا-ماناناز (صفر و 05/0 درصد) در دوره های رشد و پایانی در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×2 با طرح بلوکهای کامل تصادفی بر جمعیت باکتریایی ایلئوم، پاسخ ایمنی و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی انجام شد. سیصد و شصت قطعه جوجه خروس گوشتی سویه تجاری راس 308 با 6 تیمار، هر تیمار از 4 تکرار و 15 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی به مدت 42 روز پرورش یافتند. جهت ارزیابی جمعیت باکتریایی ایلئوم، پرنده های مورد آزمایش در سن 42 روزگی به روش جابجایی مهره های گردنی کشتار شدند و پس از باز کردن حفره شکمی، جمعیت باکتریایی مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی پاسخ ایمنی، در سن 35 روزگی یک میلیلیتر گلبول قرمز گوسفند به صورت داخل عضلانی تزریق شده و در سن 41 روزگی از ناحیه ورید بال خونگیری به عمل آمد. بهمنظور تعیین فراسنجههای خونی، از هر تیمار 4 پرنده انتخاب و پس از خونگیری، نمونه های خون برای تعیین برخی فراسنجههای خونی به آزمایشگاه منتقل شده است. نتایج این آزمایش نشان داد که کمترین جمعیت باکتریهای بی هوازی و ای کولای مربوط به جوجه های تغذیه شده با سطح 10 درصد کنجاله گوار حاوی مکمل آنزیمی بود (05/0P<)، اما تغذیه سطوح مختلف کنجاله گوار و مکمل آنزیمی بر پاسخ ایمنی و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی اثر معنی داری نداشت. به طورکلی نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از 10 درصد کنجاله گوار در جیره غذایی همراه با مکمل آنزیمی باعث کاهش باکتریهای بی هوازی و ای-کولای در ایلئوم شد، اما تاًثیری روی فراسنجه های خونی و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Different Levels of Guar Meal With β-mannanase Enzyme on Ileal Bacteria Population, Immune Response and Some Blood Parameters in Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to investigate effects of different levels of Guar meal (0, 5, and 10%) and β-mannanase enzyme (0 and 0/05 percent) on microbial flora in Ileal, immune response and some blood parameters in broiler chickens during grower and finisher stages in 2×3 factorial arrangement with a randomized complete block design. Three hundred sixty Ross 308 male broiler chicks with 6 treatments and 4 replicates, 15 chicks in each experimental unit reared for 42 days. To evaluate the bacterial population in Ileum 42 day-old birds were slaughtered by cervical dislocation and after opening abdominal cavity a portion of Ileum were investigated for bacterial population. To investigate immune response one ml of sheep red blood cells was injected intramuscular to the birds at 35 day-old and blood samples were taken from wing vein at 41 day-old. In order to determine blood parameters from each treatment 4 birds were selected and blood samples for determining some blood parameters transferred to the laboratory. The results of this experiment showed that the lowest anaerobic, E.coli population observed in birds fed 10% Guar meal with enzyme supplementation (P< 0.05), but feeding different levels of Guar meal and enzyme supplementation had no significant affect on immune response and blood parameters of broiler chickens. Geverally, the results of this experiment indicated that supplementation 10% Guar meal in diets with enzyme reduces anaerobic and E. coli bacteria, but had no affect on blood parameters and immune response in broiler chickens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسن نبی پور افروزی | nabipour afrouzi
منصور رضایی |
وحید تقی زاده |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-215&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-560780.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات