این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۸، شماره ۱۶، صفحات ۲۱-۲۸

عنوان فارسی تاثیر سطوح مختلف تفاله خشک مرکبات و آنزیم پکتیناز بر عملکرد و برخی از خصوصیات دستگاه گوارش جوجه‌ های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به­منظور بررسی تاثیر تفاله خشک مرکبات (0، 5 و 10 درصد) و مکمل آنزیم پکتیناز (0 و 2000 واحد در کیلوگرم) بر میزان مصرف خوراک، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، قابلیت هضم مواد مغذی، pH محتویات سنگدان و ایلئوم و اندازه نسبی اندام ­های داخلی جوجه ­های گوشتی  اجرا شد. در این آزمایش از 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×2 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار و تعداد 10 پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. در پایان هر دوره آزمایش (آغازین، رشد و پایانی) میزان مصرف خوراک و افزایش وزن بدن اندازه ‏گیری و ضریب تبدیل محاسبه شد. در پایان 42 روزگی، قابلیت هضم مواد مغذی، pH محتویات سنگدان و ایلئوم و اندازه نسبی اندام­ های داخلی جوجه ‏های گوشتی اندازه‏ گیری شد. نتایج نشان داد که مکمل پکتیناز تاثیر معنی‏ داری بر میزان مصرف خوراک، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، قابلیت هضم مواد مغذی، pH محتویات سنگدان و ایلئوم و اندازه نسبی اندام ­های داخلی جوجه‏ های گوشتی نداشت (05/0

P ). هیچ اثر بر هم کنشی بین تفاله خشک مرکبات و آنزیم پکتیناز برای پارامترهای اندازه ‏گیری شده در این تحقیق وجود نداشت (05/0

کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم پکتیناز، تفاله خشک مرکبات، جوجه گوشتی، عملکرد

عنوان انگلیسی Effect of Pectinase and Dried Citrus Pulp on Performance, Nutrient Digestibility and Intestinal Characteristics of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله The present study was conducted to evaluate the effects of dried citrus pulp(0, 5, and 10%) and pectinase enzyme supplementation (0 and 2000 unit per kg) on feed intake, body weight gain, feed conversion ratio, nutrient digestibility and the internal organ size of broiler chickens. A total of 240 one day old male Ross 308 broiler chicks were used in a factorial arrangement (2×3) based on a completely randomized design. Each of 6 dietary treatments was given to 4 replicate pens from 1 to 42 d of age.  At the end of each phase (starter, grower and finisher) feed intake and body weight gain were measured and feed conversion ratio was calculated. At the end of the experiment (day 42) nutrient digestibility, digesta pH of gizzard and ileum and relative weight of internal organs were measured. The results showed that dietary supplementation with pectinase did not affect measured parameters throughout the experiment (p>0.05), whereas inclusion of dried citrus pulp linearly reduced (p≤0.05) the growth performance parameters, the digestibility of DM and CP as well as pH of digesta in gizzard during the experiment. No interaction effect was observed between pectinase and dried citrus pulp in any measured parameters (p>0.05). It is concluded that the dietary incorporation of 100 g/kg citrus pulp reduced nutrient digestibility and increased the size of gastrointestinal tract, and consequently decreased growth performance of broilers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Broiler, Citrus pulp, Growth performance, Pectinase enzyme

نویسندگان مقاله زهرا نیک نفس |


امیدعلی اسماعیلی پور |


روح اله میرمحمودی |


سعید امین |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-216&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-560781.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات