این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۱۶، صفحات ۲۹-۳۹
عنوان فارسی
تأثیر جیرههای غذایی اسیدی شده با اسید کلریدریک و بوتیریک بر عملکرد، قابلیت هضم ظاهری پروتئین، طول و جمعیت میکروبی روده کوچک جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
اثر افزودن اسید کلریدریک و اسید بوتیریک به جیره بر عملکرد، قابلیت هضم ظاهری پروتئین، جمعیت میکروبی روده کوچک، شاخصهای لاشه و بافت شناسی روده جوجههای گوشتی نر بررسی شد. تعداد 280 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه رأس به7 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه اختصاص داده شد. دادهها در قالب طرح کاملاً تصادفی آنالیز آماری شدند. تیمارهای آزمایشی شامل افزودن دو سطح اسید کلریدریک (5/1 و 3 درصد)، دو سطح اسید بوتیریک (2/0 و 4/0 درصد) و دو سطح مخلوطی از آنها (5/4+1/0 و 3+2/0 درصد به ترتیب اسید کلریدریک+ اسید بوتیریک) و یک تیمار شاهد بود. نتایج نشان داد که تأثیر افزودن اسید کلریدریک و اسید بوتیریک به جیره بر میانگین وزن و افزایش وزن روزانه بدن در مقایسه با گروه شاهد معنیدار نبود، با وجود این، تیمار اسید کلریدریک در سطح 3 درصد کمترین و تیمار اسید بوتیریک در سطح 4/0 درصد بالاترین میانگین وزن و افزایش وزن روزانه بدن را داشتند. اسیدهای افزوده شده اثر معنیداری بر ضریب تبدیل غذایی در دوره رشد نسبت به تیمار شاهد داشتند و در تیمارهای اسید کلریدریک با سطح 3 درصد و استفاده توأم آن با اسید بوتیریک (2+3/0درصد) بالاترین مقدار بود. اثر تیمارها بر قابلیت هضم ظاهری پروتئین، جمعیت میکروبی روده کوچک، شاخصهای لاشه و بافت شناسی روده جوجههای گوشتی در مقایسه با گروه شاهد معنیدار نبود. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از اسید کلریدریک و اسید بوتیریک در جیرههای غذایی تأثیر مثبتی بر عملکرد، شاخصهای لاشه و مورفولوژی روده کوچک جوجههای گوشتی نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of Diet Acidification with Hydrochloric and Butyric Acids on Performance, Apparent Protein Digestibility, Length and Microbial Count of Small Intestine in Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
The effects of hydrochloric and butyric acids supplementation to broiler chicken diets were investigated on performance, apparent protein digestibility, intestinal microbial population, carcass characteristics and intestinal histology. In these experiments, 280 male Ross 308 one-day old chicks were assigned to 7 treatments. Each treatment included 4 replicates of 10 chicks. Data were analyzed in a completely randomized design. Treatment diets consisted of dietary addition of two levels of hydrochloric acid (1.5 and 3 percent), two levels of butyric acid (0.2 and 0.4 percent) and two levels of the acids mixture (1.5 + 0.4 and 3 + 0.2 percent). One treatment with no acid supplementation was considered as control group. The results showed that addition of hydrochloric and butyric acids in grower period to the diets of broiler chicks had a significant effect on average body weight and body weight gain. The level of 3 percent hydrochloric acid caused lowest and 0.4 percent butyric acid caused highest average body weight and average daily gain in both experiments. Supplemented acids significantly affect feed intake and feed conversion ratio in the grower period. Three percent hydrochloric acid treatment and mixed of the acids (3 + 0.2 percent) had lowest feed intake. Acid treatments had no significant effect on microbial count of ileum, carcass characteristics and histology of the small intestine of broiler chickens. The results of current experiment showed that the use of hydrochloric acid and butyric acid in diets had no positive effect on growth performance, carcass characteristics and morphology of the small intestine of broiler chickens that were grown under experimental conditions.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی اکبر سالاری | ali akbar
احمد حسن آبادی |
حسن نصیری مقدم | nassiri moghaddam
غلامعلی کلیدری |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-217&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-560782.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات