این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۸، شماره ۱۶، صفحات ۴۰-۴۶

عنوان فارسی تاثیر تغذیه زودهنگام زرده تخم‌مرغ و روغن سویا بر عملکرد و ریخت‌شناسی روده جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله      این آزمایش به منظور بررسی اثرات تغذیه زودهنگام زرده تخم مرغ و روغن سویا بر عملکرد رشد و ریخت‌شناسی روده جوجه گوشتی انجام شد. برای این منظور 525 قطعه جوجه گوشتی راس 308 تفریخ شده در قالب یک طرح کامل تصادفی با 7 تیمار و 5 تکرار و 15 جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارها شامل شاهد (بدون تغذیه زودهنگام) و تغذیه با سطوح 4/0 و 8/0 (دو وعده 4/0 سی‌سی) زرده تخم مرغ، روغن سویا و آب بود که بعد از تخلیه از انکوباسیون به صورت اجباری و به کمک دستگاه خورانده شد. سپس همه جوجه‌ها به مدت 21 روز با جیره یکسان تغذیه شدند. در پایان دوره، از هر تکرار دو پرنده جهت تهیه نمونه روده کوچک برای آزمایش ریخت‌شناسی ژژونوم کشتار شد. مصرف خوراک و وزن زنده به صورت هفتگی ثبت گردید. نتایج نشان داد که عملکرد رشد جوجه‌ها فقط در هفته اول پرورش تحت تاثیر تیمارهایی آزمایشی قرار گرفت (05/0P<) به طوری که گروه دو بار تغذیه شده با زرده تخم مرغ کمترین مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی را نسبت به سایر گروه‌ها داشت. شاخص‌های ریخت‌شناسی نمونه ژژونوم روده کوچک جوجه‌ها با شدت‌های مختلف تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت به طوری که جوجه‌های دو بار تغذیه شده با زرده تخم مرغ به طور معنی‌دار بیشترین ارتفاع، عرض، مساحت ویلی‌ها و نسبت ارتفاع ویلی به عمق کریپت را نسبت به سایر تیمارها داشت (05/0P<). عمق کریپت‌ها و ضخامت عضله زیرمخاط نیز در این گروه بیشترین بود. به­طور­کلی نتایج این تحقیق نشان داد دو بار تغذیه زرده تخم مرغ به­عنوان تغذیه زودهنگام جوجه‌ها می‌تواند باعث بهبود شاخص‌های رشد پرزهای روده و همچنین، بهبود ضریب تبدیل غذایی آنها در هفته اول پرورش شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تغذیه زود هنگام، عملکرد، ریخت‌شناسی روده، جوجه گوشتی

عنوان انگلیسی Effect of Early Feeding with Egg Yolk and Soybean Oil on Performance and Intestinal Morphology of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to investigate the effects of egg yolk and soybean oil as early feeding to broiler chicks on growth performance and intestinal morphology. A number of 525 chicks (Ross 308) were allocated to 7 treatments with 5 replicates and 15 birds in each replicate in a completely randomized design. Treatments were: control group (without early feeding), and feeding of 0.4 and 0.8cc of egg yolk, soybean oil and water as force-feeding after incubation. All chickens then were fed with the same rations for 21 days. At the end of the study, two birds of each repilcate were slughtered for jujenum sampling to conduct the mophological trial. Feed intake and weight gain were recorded weekly. Results showed that growth performance of chickens was affected by the treatments only in the first week of rearing (p< 0.05), where the chicks were early-fed twice by egg yolk (0.8cc) had the lowest feed intake and feed conversion ratio. Mophological parameters of jujenum samples were affected by treatments with the different severity where the chickens fed twice with egg yolk (0.8cc) had the highest heighth, width and surface of villi as well as villi height to crypts depth than other groups (p< 0.05). Sub-mucusal layer and muscle widths were also higher in chickens fed twice with egg yolk. Generally, results of the study showed that feeding of chicks twice with egg yolk as a early feeding can improve growth indices of small intestine villi and also feed conversion ratio during the first week of rearing period.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سیدموسی حسینی نشلی | seyed mousa hosseini nashali


فرید مسلمی پور |


شهریار مقصودلو |


محمد کاظمی فرد |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-218&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-560783.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات