این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۱۶، صفحات ۵۵-۶۲
عنوان فارسی
اثر افزودن سرکه سیب به آب مصرفی بر عملکرد رشد، pH محتویات گوارشی، جمعیت لاکتوباسیلوس ایلئوم و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر افزودن سرکه سیب به آب مصرفی بر عملکرد رشد، سیستم ایمنی، pH محتویات دستگاه گوارش و جمعیت لاکتوباسیلوس ایلئوم جوجه های گوشتی این آزمایش انجام شد. آزمایش با استفاده از 165 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه راس 308، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار (افزودن سطوح صفر، 1 و 2 درصد سرکه سیب به آب مصرفی)، 5 تکرار و 11 قطعه پرنده در هر تکرار در دامنه سنی 42-1 روزگی انجام شد. افزودن سرکه سیب به میزان 1 درصد به آب مصرفی باعث کاهش معنیدار مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی (05/0P<) جوجه های گوشتی در دوره های سنی 10-1 و 24-11 روزگی شد. ایمنی سلولی ایجاد شده در پاسخ به تزریق فیتوهموآگلوتینین (PHA-P) در سن 42 روزگی در پرندگان دریافت کننده آب حاوی سرکه سیب (1 و 2 درصد) در مقایسه با پرندگان دریافت کننده آب فاقد افزودنی به طور معنی دار بیشتر بود (05/0P<). افزودن سطوح مختلف سرکه سیب به آب مصرفی تأثیر معنی داری بر جمعیت لاکتوباسیلوس ایلئوم و pH محتویات چینه دان، سنگدان و ایلئوم در سن 10 روزگی نداشت. افزودن سطوح مختلف سرکه سیب به آب مصرفی تاثیر معنی داری بر وزن نسبی اندام های لنفوئیدی در سن 42 روزگی و تیتر آنتی بادی در پاسخ به تزریق گلبولهای قرمز گوسفند نداشت (05/0P>). نتایج این آزمایش نشان داد که افزودن سرکه سیب به آب مصرفی باعث بهبود عملکرد رشد جوجه های گوشتی شد. همچنین مصرف سرکه سیب در سنین پایین اثر بخشتر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب آشامیدنی، ایمنی، جوجه های گوشتی، سرکه سیب، عملکرد
عنوان انگلیسی
Effect of Apple Vinegar Addition to the Drinking Water on Growth Performance, Ileal Lactobacillus Population, Digestive Chyme pH and Immune Response of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
An experiment was carried out to evaluate the effect of addition various levels of apple vinegar (zero, 1 and 2%) in drinking water on growth performance, gastrointestinal tract organs chyme pH, ileal lactobacillus population and immune responses of broiler chickens. One hundred and sixty day old male Ross 308 broiler chicks were allotted in a completely randomized design with three treatments, five replicates/treatment and 11 chicks/replicate. The study lasted from one to 42 days of age. The results showed that supplementation of drinking water with apple vinegar significantly (P< 0.05) reduced feed intake and feed conversion ratio during the starter and grower periods (1-10 &11-24 days of ages) but on other growth performance traits had not significant (P>0.05) effects. The cellular immune response to the injection of Phytohaemagglutinin-P (PHA-P) in the birds that fed apple vinegar contained water were significantly (P< 0.05) more than birds fed non-supplemented water (control). Ileal chyme lactobacillus counts and pH of the crop, gizzard, and ilium contents measured at day 10th, remained unaffected (P>0.05) by the drinking water supplementation with apple vinegar. The addition apple vinegar to drinking water did not shown significant (P>0.05) effects on relative weights of spleen and lymphoid organs and the humoral immune response to sheep red blood cell intramuscular injection. The results of this study revealed, added apple vinegar to broiler chicken's drinking water improved growth performance and in the lower age had meaningfully influence.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Broiler chickens, Immune system, Performance, Vinegar
نویسندگان مقاله
پرویز اله دو |
حیدر زرقی |
حسن کرمانشاهی |
محمدرضا عدالتیان | mohammad reza
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-220&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-560785.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات