این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۱۶، صفحات ۸۶-۹۳
عنوان فارسی
اثرات زیلپاترول هیدروکلرید بر برخی از ترکیبات شیمیایی، شاخص های رنگ و خصوصیات چشایی در ماهیچه راسته بزغاله های نر اخته شده
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، اثر به کارگیری بتا-2 آگونیست زیلپاترول هیدروکلرید بهعنوان یک محرک رشد بر شاخصهای رنگ، ویژگیهای شیمیایی (محتوای پروتین، چربی، خاکستر و ماده خشک) و برخی از خصوصیات کیفی برای مصرفکننده (افت پخت، تردی، آبداری، طعم، شدت بد طعمی و پذیرش کلی) ماهیچه راسته در بزغالههای نر اخته شده نژاد مهابادی مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق از 16 بزغاله نر اخته شده مهابادی با میانگین وزنی و سنی به ترتیب 84/1±23 کیلوگرم 6 ماهه برای دوره پروار 93 روزه در دو گروه (n=8) مورد استفاده قرار گرفتند. بزغالهها با جیرهای بر پایه 2/15 درصد پروتئین و 35/2 مگاکالری انرژی متابولیسمی تغذیه شدند. در روز 60 دوره پروار، این بتاآگونیست در سطح 2/0 میلیگرم بر کیلوگرم وزن زنده به بزغالههای مورد نظر به مدت 30 روز خورانده شد. بزغالهها بعد از سپری کردن 3 روز دوره محرومیت از مصرف زیلپاترول هیدروکلرید، در کشتارگاه صنعتی کشتار شدند و لاشههای حاصل در دمای °C4 به مدت 24 ساعت نگهداری شدند. بعد این مدت و پس از ارزیابی رنگ، ماهیچه راسته از ناحیه دنده 11 تا 13 جدا و در دمای °C18- نگهداری شد. استفاده زیلپاترول هیدروکلرید سبب افزایش محتوای پروتئین (01/0P<)، خاکستر (08/0P<)، رطوبت (05/0P<) و کاهش چربی (05/0P<) ماهیچه شد. اما سبب افزایش درصد اتلاف (05/0P<) پخت و کاهش پذیرش گوشت (01/0P<) از طرف مصرفکنندگان ارزیاب شد. همچنین، زیلپاترول موجب کاهش شاخصهای رنگی اشباعیت، a*، b* و افزایش L* (01/0P<) و زاویه رنگ (05/0P<) شد. بر اساس یافتههای این پژوهش، بتاآگونسیت زیلپاترولهیدروکلرید سبب بهبود ترکیب شیمیایی و شاخصهای رنگ، ولی کاهش خصوصیات چشایی گوشت در بزغالههای نر اخته شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بتا-2 آگونیست، بزغاله، پذیرش گوشت، رنگ، زیلپاترول هیدروکلرید
عنوان انگلیسی
Effects of Beta-agonist Zilpaterol Hydrochloride Supplementation on some Chemical Compounds, Color Attributes and Consumer Palatability of Longissimus Muscle In Castrated Male Kids
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, effects of Zilpaterol hydrochloride as a beta-2 agonist were investigated on color traits, chemical compounds (protein, fat, ash and dry matter contents) and some of consumer palatability ratings (cooking loss, tenderness, flavor, meat off flavor and general acceptability) of longissimus muscle (LM) in Mahabadi castrated male kids. In this study 16 kids with 23± 1.84 kg live body weight and 6 months old were used for 93 days as feedlot period. Goats were fed diet including 15.2% crude protein and 2.3 Mcal/kgDM ME. On day 60, kids fed 0.2 mg/kg live body weight of Zilpaterol hydrochloride during 30 finishing period with 3 days withdrawal from feedlot period. All of goats were slaughtered in industrial slaughterhouse and the carcass was chilled on 4°C for 24h. After chilling muscle, the color attributes was determined. A sample from area 11th to 13th ribs of LM was prepared and immediately vacuum sealed and freighted at -18 °C. Zilpatrol hydrochloride increased protein (P< 0.01), moisture (P< 0.05) and ash (P< 0.081), while decreased fat (P< 0.05) contents. This beta agonist caused an increase in cooking loss, but a decrease in palatability specifications (P< 0.01) by consumer panelist in treated group compared to control. Zilpaterol hydrochloride decreased a* (P< 0.01), b* (P< 0.01), saturation index (P< 0.01), while increased L* (P< 0.01) and Hue Angle (P< 0.05). Results showed that Zilpaterol hydrochloride supplementation improved chemical composition and color attributes, but decreased consumer palatability of meat in castrated male kids.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی هاتفی |
آرمین توحیدی |
ابوالفضل زالی |
سعید زین الدینی |
مهدی گنج خانلو |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-224&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-560789.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات