این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۱۶، صفحات ۱۰۳-۱۱۰
عنوان فارسی
تأثیر تغذیه سیلاژ خارشتر و ضایعات خرما بر مصرف ماده خشک، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های خونی در گوسفند
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش بهمنظور تعیین ترکیب شیمیایی سیلاژ خارشتر با ضایعات خرما و تأثیر سطوح مختلف آن بر مصرف ماده خشک، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای خونی در گوسفند نژاد کرمانی انجام شد. برای تهیه سیلاژ، 100 کیلوگرم خارشتر با 20 کیلوگرم خرما بدون هسته با هم کاملا مخلوط شد و به مدت 45 روز در سطلهای با گنجایش 100 لیتر سیلو گردید. سپس ترکیب شیمیایی و pH تعیین و انرژی متابولیسمی سیلاژ برآورد شد. جیرههای آزمایشی شامل: 1) جیره شاهد (بدون سیلاژ خارشتر با ضایعات خرما)، 2) جیره دارای 7 درصد سیلاژ خارشتر با ضایعات خرما 3) جیره دارای 14 درصد سیلاژ خارشتر با ضایعات خرما 4) جیره دارای 21 درصد سیلاژ خارشتر با ضایعات خرما استفاده شد. آزمایش در 4 دوره 21 روزه با 4 راس گوسفند نر نژاد کرمانی با میانگین وزنی 2±41 کیلوگرم در قالب طرح چرخشی انجام شد. روز آخر هر دوره پیش از مصرف خوراک نمونههای خون جمعآوری و به آزمایشگاه فرستاده شد. افزودن ضایعات خرما به خارشتر هنگام سیلو کردن سبب بهبود کیفیت سیلاژ خارشتر، افزایش پروتئین خام و چربی خام شد (05/0P<)، نمره فلیگ سیلاژ خارشتر با ضایعات خرما بالای 100 برآورد شد که نشان دهنده کیفیت بسیار خوب سیلو بود. مصرف ماده خشک در گوسفندان تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار گرفت (05/0>P). بهطوریکه بیشترین مصرف ماده خشک مربوط گوسفندان تغذیه شده با جیره آزمایشی 4 بود. استفاده از سیلاژ خارشتر با ضایعات خرما، تأثیر معنیداری بر قابلیت هضم ظاهری ماده آلی و پروتئین خام جیرههای آزمایشی داشت (05/0>P). با افزایش سطح سیلاژ در جیره، سطح گلوکز خون به صورت خطی افزایش پیدا کرد (05/0P<). با توجه به این نتایج، میتوان از سیلاژ خارشتر با ضایعات خرما تا سطح 21 درصد در جیره گوسفند استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سیلاژ، خارشتر، ضایعات خرما، فراسنجه های خونی
عنوان انگلیسی
The effect of Feeding Alhagi with Waste Date Palm silage on Dry Matter Intake, Nutrients Digestibility and Blood Parameters of Sheep
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to determine the chemical composition and of silages made from Alhagi with waste date Palm. The effect of feeding different levels of ensiled Alhagi with waste date Palm on dry matter intake, nutrients digestibility and blood parameters in Kermani sheep were investigated. For this purpose 100 k g of Alhagi with 20 kg of waste date Palm without kernel were mixed and ensiled for 45 d in containers with 100 liter capacity. After opening, chemical composition, PH and metabolizable energy of silages were determined. The experimental diets were: 1) control diet (without Alhagi with waste date Palm silage), 2) diet containing 7% Alhagi with waste date Palm silage, 3) diet containing 14% Alhagi with waste date Palm silage and 4) diet containing 21% Alhagi with waste date Palm silage. Four male rams (41±2 kg BW) were used in a 21 d 4×4 change over design. Blood samples were collected on last day of each sampling period before morning feeding. Adding different levels of waste date Palm to Alhagi during ensiling improved the quality of silage and increased crude protein and ether extract (P< 0.05). The Fleig-point of ensiled Alhagi with waste date Palm had was estimated over 100 which indicates silage high quality (P< 0.05). Dry matter intake was affected by treatments (P< 0.05) and the highest dry matter intake was achieved in animals fed treatment 4. Feeding ensiled Alhagi with waste date Palm had significant effect on apparent digestibility of organic matter and crude protein (P< 0.05). Increasing the level of silage in diet increased bloog glucose level linearly (P< 0.05). In conclusion, up to 21% ensiled Alhagi with waste date Palm can be used in sheep diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Alhagi, Blood parameters, Silage, Waste date Palm
نویسندگان مقاله
خدیجه کرمشاهی امجزی |
امید دیانی |
رضا طهماسبی |
امین خضری |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-226&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-560791.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات