این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۱۶، صفحات ۱۸۳-۱۹۱
عنوان فارسی
بررسی عوامل موثر بر حذف در گاوهای شیری هلشتاین شمال غرب ایران
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه میزان و علل حذف گاو شیری نژاد هلشتاین و تاثیر عوامل مختلف بر حذف دام در 9 واحد صنعتی پرورش گاو شیری شمال غرب ایران بین سالهای 1387 تا 1392 بررسی شد. تاثیر عوامل مختلف بر حذف دام با استفاده از رویه GLIMMIX نرمافزار SAS 9.2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که از تعداد 5404 رأس گاو شیری حذف شده در این دورهی پنج ساله 8/24 درصد مربوط به حذف اختیاری و 2/75 درصد حذفها اجباری بود. در بین حیواناتی که با حذف اجباری از گله حذف شده اند ناباروری و مشکلات زایمان و ناهنجاریهای متابولیکی با 7/17 و 8/16 درصد بیشترین حذف را به خود اختصاص دادند. میزان حذف اختیاری در گوسالههای ماده و تلیسههای قبل از زایش، به شدت بالا (55/60 درصد) و بعد از زایش، به شدت پایین (06/5) بود. تقریباً 49/25 درصد حذفیهای بعد از زایش در 50 روز اول اتفاق میافتد که بیشتر اجباری است. نتایج مربوط به آنالیز عوامل مؤثر بر حذف نشان داد که نحوه زایش (سقط، مرده زایی و طبیعی)، درجه سختزایی، روزهای باز، دوره زایش، طول دوره خشکی و فصل زایش (05/0p<) تاثیر معنیداری داشتند. دامهایی که در گروههای آسانزایی، تعداد روزهای باز کم و طول دوره خشکی متوسط (41 تا 70 روز) قرار داشتند، کمترین میزان حذف را نشان دادند. نتایج نشان میدهد که فراوانی بالای حذف اجباری در گلهها میتواند باعث کاهش ماندگاری، شدت انتخاب و ایجاد هزینه سنگین برای صنعت گاو شیری میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
حذف، گاو شیری، سودآوری، ماندگاری
عنوان انگلیسی
Investigation of Factors Affecting Culling of Holstein Dairy Cows in Northwest of Iran
چکیده انگلیسی مقاله
In this study the causes of culling in 9 industrial dairy farms in northwest of Iran between 2008 to 2013 were investigated. The impact of various factors on culling was analyzed using the GLIMIX procedure of SAS 9.2. The results showed that from 5404 dairy cows culled, voluntary and involuntary culling rate were 24.8% and 75.2 % respectively. Infertility and metabolic disorders were the most frequent causes of culling with 17.7%, and 16.8% respectively. The voluntary culling of female calves and heifers (before calving) was extremely high (60.55%) and for the heifers after calving was extremely low (5.06%). Almost 25.49% of culling occurred during the first 50 days after calving which was mostly involuntarily. The effect of independent variables including calving type (abortion, stillbirth, natural calving), dystocia, open days, lactation number, length of dry period and calving season on culling rate were all significant (pr< 0.05). The cow with easy calving, low open days and moderate dry period (41-70 days) had the least culling rates. The results showed that the high frequency of involuntary culling of cattle led to the reduced longevity, selection intensity and increased the costs for dairy cattle industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Culling, Dairy cow, Longevity, Profitability
نویسندگان مقاله
نعمت هدایت ایوریق | hedayat evrigh
کبری پوراسد آستمال | pourasad astamal
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-237&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-560802.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات