این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، جلد ۹، شماره ۲۳، صفحات ۱۳۸-۱۴۵

عنوان فارسی بررسی تغییرات الگوی پروتئوم برگ گیاه توتون ).(Nicotiana tabacum L تحت تنش شوری با استفاده از الکتروفورز دوبعدی
چکیده فارسی مقاله برای بررسی واکنش گیاه توتون به تنش شوری، آنالیز مقایسه­ای پروتئوم برگ ژنوتیپ Basma S. 31 انجام گرفت. گیاهان به مدت 12 روز در معرض سطوح شوری صفر و 200 میلی­مولار کلرید سدیم در کشت هیدروپونیک قرار گرفتند. پروتئین برگ استخراج شده و به وسیله الکتروفورز دوبعدی جداسازی شد. وزن تر و همچنین طول اندام هوایی در ژنوتیپ مورد مطالعه با افزایش سطح شوری کاهش نشان داد. تحت تنش شوری تعداد  19 لکه پروتئینی (از 468 لکه شناسایی شده) دارای بیان متفاوتی بودند. در حالی­که سطوح برخی از پروتئین­ها به وسیله تیمار شوری کاهش یافت، اما افزایش انباشتگی تعدادی از پروتئین­ها نیز مشاهده شد. در ژنوتیپ مورد مطالعه تعداد لکه­های پروتئینی که در برگ افزایش بیان داشتند بیشتر از تعداد لکه­ های پروتئینی بود که کاهش بیان داشتند (به ترتیب 10 و 9 لکه پروتئینی). نتایج نشان می­دهد که بیشترین و کمترین افزایش بیان مربوط به لکه ­های 16 و 7 به ترتیب با 1/6 و 48/1 برابر افزایش بیان، می­باشد. همچنین بیشترین کاهش بیان در بین لکه ­ها مربوط به لکه پروتئینی 18 با 4/4 برابر کاهش بیان، می­باشد. شوری یک پدیده پیچیده می­باشد که تنها سبب اثرات اسمزی و سمی یونی نمی­شود، بلکه سبب بهم خوردن تعادل مواد غذایی و متابولیسم نیز می­شود. با توجه به نتایج بدست آمده به نظر می­رسد گیاه توتون با تغییر در سطح بیان پروتئین­های مختلف می­تواند شرایط تنش را تا حدودی تحمل کند، به­طوری­که گمان می­رود افزایش بیان پروتئین­های با وزن مولکولی پایین که به احتمال زیاد پروتئین­های تنظیم­کننده فعالیت سلولی هستند، در تحمل تنش شوری موثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله الکتروفورز دوبعدی، پروتئوم، تنش شوری، تحمل پذیری، لکه پروتئین

عنوان انگلیسی Proteome Analysis of Tobacco (Nicotiana tabacum L.) Leaves under Salt Stress using Two-Dimensional Electrophoresis
چکیده انگلیسی مقاله In order to understand the response of tobacco (Nicotiana tabacum L.) to salt stress, the comparative analysis of leaf proteome of Basma S. 31 genotype were performed. Plants were treated with or without 200 mM NaCl for 12 days. The proteins were extracted from leaves, and then separated by two-dimensional electrophoresis. The fresh weight and length of shoot of studied genotype showed greater decrease with increasing salinity. The number of 19 protein spots (out of 468 protein spots) was differentially expressed in leaves under NaCl treatment. Although the levels of some proteins were reduced by salt-treatments, an increase of accumulations in some proteins was observed under salt stress. The number of protein spots with increased expression, were higher than the number of protein spots with decreased expression (10 and 9 protein spots, respectively). Results revealed that, spots of 16 and 7 were highly and lowly up-regulated with 6.1-fold and 1.48- fold, respectively. Also, the spot of 18 with 4.4- fold was highly down-regulated among all spots. Salinity is a complex phenomenon that causes not just osmotic and toxic ion effects, but also nutritional and metabolism imbalance. According to the results, it seems that salinity can change the expression levels of some special proteins in leaves of tobacco that may in turn play a role in the tolerance to saline conditions. So, it is believed that increased expression of proteins with low molecular weight that regulate cellular activity, can be effective in tobacco salt tolerance.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی اصغر حاتم نیا | ali asghar hatamnia


رضا درویش زاده | reza darvishzadeh


ناصر عباس پور | nasser abbaspour


فاطمه رحمانی | fatemeh rahmani


سید رضا علوی | seyyed reza alavi


فرزاد بنایی | farzad banaei



نشانی اینترنتی http://jcb.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-290&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1462/article-1462-561113.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده اصلاح نباتات، بیومتری
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات