این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۲، شماره ۴، صفحات ۳۳-۴۲

عنوان فارسی تأثیر مکمل رزوراترول بر میزان پارامترهای آنتی‌اکسیدانی و پروفایل لیپیدی و برخی شاخص‌های بیوشیمیایی در بیماران دیابتی تیپ ‌دو: کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده دوسوکور
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: دیابت نوع دو یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیک در سراسر جهان می‌باشد که باتوجه به ماهیت چند عاملی بیماری، عوامل مختلفی در آن نقش ‌دارند. افزایش استرس‌اکسیداتیو در هایپرگلایسمی یک فاکتور کلیدی در پیشرفت دیابت و عوارض آن است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر ‌آنتی‌اکسیدان‌ با منشاء طبیعی- رزوراترول در بهبود و کاهش عوارض بیماران دیابتی است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی ‌بالینی دوسوکور از بین بیماران دیابتی، 80 بیمار به ‌طور تصادفی انتخاب و به دو گروه مصرف کننده رزوراترول و کنترل تقسیم شدند و به مدت 60 روز به ترتیب مکمل رزوراترول (mg/day 200) و دارونما دریافت‌ کردند. در ابتدای مطالعه و پس از 60 روز از بیماران خونگیری به‌ عمل ‌آمد و آزمایش‌های مربوط به پارامترهای آنتی‌اکسیدانی، پروفایل ‌لیپیدی و برخی دیگر از شاخص‌های بیوشیمیایی روی آنان انجام‌ گرفت. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS21 مورد تجزیه و تحلیل قرار‌ گرفت. یافته‌ها‌: مصرف رزوراترول موجب کاهش معنی‌دار (0.000=p)BMI و (0.041=p)HbA1C و افزایش معنی‌دار پارااکسوناز (0.001=p) و ظرفیت ‌تام‌ آنتی‌اکسیدانی (0.008=p) و (0.000=p) APOAو (0.038=HDL(p گردید. در گروه کنترل آنزیم‌های پارااکسوناز (0.005=p) و گلوتاتیون‌ردوکتاز (0.036=p) کاهش‌ معنی‌دار یافتند. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه مشخص‌ کرد که رزوراترول نقش مهمی در کنترل هایپرگلایسمی و تقویت دفاع آنتی‌اکسیدانی در بیماران دیابتی دارد. به‌ نظر ‌‌می‌رسد با شناسایی اولویت‌های اصلی درمانی در هر بیمار دیابتی، می‌توان از این مکمل همراه با داروی آنتی‌دیابتیک بیمار‌ برای کنترل و پیشگیری از عوارض بیشتر این اختلال استفاده‌ کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت، آنتی‌اکسیدان، رزوراترول، استرس‌اکسیداتیو

عنوان انگلیسی Effect of Resveratrol Supplementation on Antioxidant Parameters, Lipids Profile and Several Biochemical Indices in Type 2 Diabetic Patients: A Double-Blind Randomized-Controlled Clinical Trial
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Type II diabetes is the most common metabolic disease in the world that is considered a multi factorial disorder. . Oxidative stress caused by high blood sugar is a key factor in the development and progression of diabetes and its complications. The aim of this study was to investigate the effects of resveratrol -as natural origin antioxidant- on improving and reducing the complications of diabetes. Materials and Methods: In this double blind clinical trial study, 80 diabetic patients were randomly divided into two groups (resveratrol and control) and received treatment (200 mg / day) or placebo for 60 days:. Blood samples were taken at the beginning of the study and after 60 days from patients and the experiments on antioxidant parameters, lipid profile and other biochemical parameters were performed. Data analysis were done by the SPSS21 software. Results: Resveratrol consumption decreased BMI (p=0.000) and HbA1C (p=0.041) and increased HDL (p=0.038), paraoxonase (p=0.001(, total antioxidant capacity (p=0.001) and APOA (p=0.000). In the control group reduction in paraoxonase (p=0.000) and glutathione reductase (p=0.036) enzymes were seen. Conclusion: The results of this study showed that resveratrol plays an important role in the control of hyperglycemia and improving the antioxidant defense in patients with diabetes. It seems by identifying key priorities in each diabetic patient, this supplement can be used in combination with anti-diabetic medication to control and prevent further diabetic complications.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Diabetes, Antioxidant, Resveratrol, Oxidative stress

نویسندگان مقاله محمدحسین غریب | mh gharib
shahrekord university of medical science
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Shahr kord university of medical sciences)

کیهان قطره سامانی | k ghatreh samani
shahrekord university of medical science
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Shahr kord university of medical sciences)

زرین زرین آبادی | z zarrinåbadi
isfahan university of medical science
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

مریم مختاری | m mokhtari
isfahan university of medical science
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

اسفندیار حیدریان | e heydarian
shahrekord university of medical science
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Shahr kord university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2696-1&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-562559.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات