این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۷، شماره ۱۵۶، صفحات ۳۸-۴۹

عنوان فارسی بررسی خواص ضدسرطانی و ضدباکتریایی عصاره متانولی سیر تخمیری و غیر تخمیری همدان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: Allium sativum  از خانواده Alliaceae ، در طب سنتی دارای کاربردهای زیاد بوده است. اثرات ضدباکتریایی، ضدسرطانی و آنتی‌اکسیدانی این جنس، قبلا گزارش شده است. در مطالعه حاضر فعالیت ضدسرطانی و ضدباکتریایی عصاره تخمیری و غیر تخمیری سیر همدان بررده سلول سرطان سینه انسانیMCF7 و برخی باکتری‌های پاتوژن بررسی شد. مواد و روش‌ها: اثر عصاره متانولی سیر تخمیر شده و تخمیر نشده بر روی MCF7 در غلظت های مختلف 25/6، 5/12، 25، 50، 75، 100، 150، 200، 300، 350، 400، 450 و 500  میکروگرم بر میلی لیتر به روش MTT اندازه گیری شد. همچنین قابلیت ضد باکتریایی عصاره‌ها علیه پروتئوس میرابلیس، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس با استفاده از روش دیسک‌گذاری مورد بررسی قرارگرفت. دو سویه از لاکتوباسیلوس‌ها به نام لاکتوباسیلوس پلانتروم سویه 1745 و 1058 در این مطالعه استفاده شد. تخمیر سیر همدان در دمای 37 درجه به مدت 3 روز انجام شد. محتویات فلاونوئیدی در عصاره‌های مورد آزمایش به وسیله دستگاه اسپکتروفوتومتریک تعیین  شد. یافته‌ها: عصاره تخمیری سیر به وسیله لاکتوباسیلوس پلانتروم سویه 1745 دارای بیشترین خاصیت ضدسرطانی و ضدباکتریایی است. در این مطالعه ارتباط خوبی بین محتوای فلاونوئیدی سیر و فعالیت ضدسرطانی و ضدباکتری آن‌ها نشان داده ‌شد. در میان عصاره‌ها، سیر تخمیری بالاترین سطح فلاونوئید و فعالیت ضدسرطانی یا میکروبی را نشان داد. استنتاج: نتایج نشان داد که عصاره تخمیری سیر، کاندید مناسبی علیه سلول‌های سرطانی سینه و باکتری‌های پاتوژن  می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیر، ضد سرطانی، ضدباکتریایی، تخمیر

عنوان انگلیسی Cytotoxic and Antibacterial Activities of Fermented and Non-fermented Extracts of Garlic
چکیده انگلیسی مقاله        Background and purpose: Allium sativum belongs to the Liliaceae family and is widely used in folk medicine. Antibacterial, anticancer and antioxidant activity of this genus have been previously reported. Current study, aimed at investigating the cytotoxic and antibacterial activity of fermented and non-fermented extracts of A. sativum on breath cancer cells (MCF7), lymphocyte cells, and some pathogenic bacteria. Materials and methods: MCF-7 and lymphocyte cells were maintained in DMEM and RPMI medium supplemented with 10% Fetal Bovine Serum (FBS), respectively. Cytotoxic effect of the methanol extracts of fermented and non-fermented garlics was measured on MCF7 at different concentrations (6.25, 12.5, 25, 50, 75, 100, 150, 200, 300, 350, 400, 450, 500 μg/ml) using MTT assay. The antibacterial properties of these extracts were also investigated against Staphylococcus saprophyticus, Proteus mirabilis, and Escherichia coli by disk diffusion. Results: The garlic fermented by Lactobacillus plantarum, strain1745, showed the highest cytotoxic activity (CC50 400µg/ml) compared to strain 1058 (CC50 450µg/ml) and natural flora (CC50 >500µg/ml). We observed a significant relationship between the flavonoid contents of garlic and cytotoxic activity (P value < 0.05). Among these extracts, fermented garlic had the highest levels of flavonoid, cytotoxic, and antibacterial activity. Conclusion: This study showed that lacto fermented garlic extract might be a good candidate against breast cancer cells and pathogenic bacteria.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله garlic, cytotoxic, antibacterial, fermentation

نویسندگان مقاله ریحانه روان بخشیان | reyhaneh ravanbakhshian
کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی، دانشکده علوم و فن آوری های نوین، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

ماندانا بهبهانی | mandana behbahani
دانشیار، گروه بیوتکنولوژی میکروبی، دانشکده علوم و فن آوری های نوین، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-7767-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-562569.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوتکنولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات