این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۷۷، صفحات ۳۸-۳۱

عنوان فارسی بررسی فعالیت ضداکسایشی ترکیب عصاره‌های کنار و هسته خرما
چکیده فارسی مقاله هدف از مطالعه حاضر مقایسه ویژگی­های ضداکسایشی و بررسی امکان وجود اثر هم­افزایی بین عصاره­های هسته خرما و کنار در دو غلظت 200 و 500 ppm بود. عصاره هسته خرما در هر سه آزمون مهار رادیکال آزادDPPH ، ظرفیت ضد اکسایشی کل و قدرت احیا کنندگی در هر دو غلظت مورد آزمون، به شکل معنی­داری عملکرد بهتری را نسبت به کنار نشان داد. علاوه بر این، کنار در تمامی آزمون­ها از BHT ضعیفتر بود اما هسته خرما در غلظت 500 ppm در دو آزمون ظرفیت ضداکسایشی کل و قدرت احیا کنندگی از BHT با غلظت 100 ppm بهتر بود ولی عصاره مذکور در این آزمون­ها و در هر دو غلظت از BHT 200 ppm ضعیفتر بود. از بین حالات مختلف ترکیب این عصاره­ها نیز در آزمون­ مهار رادیکال آزاد DPPH در هر دو غلظت ( در غلظت 200، کنار80:هسته­خرما20 ، کنار50:هسته­خرما50 و کنار20:هسته­خرما80 و در غلظت 500، کنار40:هسته­خرما60 و کنار20:هسته­خرما80) و در آزمون قدرت احیا کنندگی در غلظت 200 ppm (کنار40:هسته­خرما60 و کنار20:هسته­خرما80) اثر هم­افزایی مشاهده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره هسته خرما در غلظت­­های بالا (500ppm) توان رقابت با غلظت­­­های پایین BHT (100ppm) را داراست. همچنین ترکیب عصاره هسته خرما با مقدار اندکی کنار در غلظت­های بالا از توان رقابت با غلظت­­­های پایین BHT (100 ppm) برخوردار می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کنار، هسته خرما، هم افزایی،ضداکسایش،

عنوان انگلیسی Antioxidant interactions in date palm and zizyphus extracts combination
چکیده انگلیسی مقاله The aim of the present study was to compare antioxidant properties of date palm and Zizyphus extracts in two concentrations (200 and 500ppm) more over investigation the possibility of synergism interaction between them. Date palm extract in all concentrations had a significant higher effect than Zizyphus in DPPH free radical scavenging assay, total antioxidant capacity and reducing power. Furthermore, zizyphus in all tests was weaker than BHT, but date palm in 500 ppm concentration had higher total antioxidant capacity and reducing power in comparison to BHT (100 ppm), and lower from BHT (200 ppm) in these assays. Among different combinations of these extracts, synergistic effect was found in two concentrations (200 and 500) in DPPH free radical scavenging assay(in concentration 200, Zizyphus80:date palm20, Zizyphus50:date palm50 and Zizyphus20:date palm80 and in concentration 500, Zizyphus40:date palm60 and Zizyphus20:date palm80) and also 200 ppm concentration in reducing power assay(Zizyphus40:date palm60 and Zizyphus20:date palm80). The result showed that date palm in high concentration (500 ppm) had similar capacity to low concentration (100 ppm) of BHT. Combination of date palm extract and low amount of zizyphus at high concentration (500 ppm) can compete with low concentration (100ppm) of BHT.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عباس نمدی پور |
دنشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا صادقی ماهونک | sadeghi mahoonak
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد قربانی |
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

یحیی مقصودلو |
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا صادقی |
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات