این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
Iranian Journal of Veterinary Science and Technology
، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۴۶-۰
عنوان فارسی
تاثیر استفاده از فروکتوالیگوساکارید بر عملکرد رشد، پارامترهای هماتوایمنولوژیکی، میکروبیوتای روده و مقاومت به استرس در بچه ماهیان خواجو Schizothorax zarudnyi (Nikolskii, ۱۸۹۷)
چکیده فارسی مقاله
آزمایش 63 روزهای تحت شرایط کنترل شده جهت مقایسه اثرات فروکتواولیگوساکارید در چهار سطح (5، 10، 20 و 30 گرم بر کیلوگرم) بر عملکرد رشد، شاخصهای کارایی تغذیه، پارامترهای هماتو ایمنولوژیکی، مقاومت به استرس، آنزیمهای گوارشی و فلور میکروبی قابل کشت روده بچه ماهیان (52/1±52/68 گرم) خواجو Schizothorsx zarudnyi انجام شد. ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 20 گرم بر کیلوگرم فروکتواولیگوساکارید به طور معنیداری بیشترین وزن نهایی را داشتند (05/0>p). استفاده از فروکتواولیگوساکارید (20-5 گرم بر کیلوگرم) اثرات معنیداری (05/0>p) بر میزان رشد ویژه در مقایسه با تیمار شاهد را نشان داد. میزان هموگلوبولین، هماتوکریت، MCV، MCH و لنفوسیتها در ماهیان تغذیه شده با جیرههای غذایی حاوی 30-20 گرم بر کیلوگرم فروکتواولیگوساکارید به طور معنیداری بیشتر از ماهیان تغذیه شده با تیمار شاهد بود. بعد از 63 روز غذادهی و همچنین چالش قرار گیری در معرض 5 دقیقه هوای آزاد، میزان فعالیتهای ایمنوگلوبولین کل، لیزوزیم و کمپلمان در سرم ماهیان تغذیه شده از جیرههای غذایی حاوی 30-10 گرم بر کیلو گرم فروکتواولیگوساکارید روند افزایشی معنیداری را نسبت به تیمارهای غذایی دیگر نشان داد. نسبت تعداد باکتریهای لاکتوباسیل به تعداد کل باکتریهای قابل کشت هوازی روده در ماهیان تغذیه شده با 30-10 گرم بر کیلوگرم فروکتواولیگوساکارید به طور معنیداری بیشتر از بقیه تیمارها بود. به علاوه، استفاده از مکمل غذایی فروکتواولیگوساکارید به طور معنیداری میزان بقاء را افزایش داد. معادله رگرسیون چند جملهای میزان رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، ارزش تولیدی پروتئین و نسبت کارایی پروتئین پیشنهاد نمود که میزان مطلوب فروکتواولیگوساکارید در جیره غذایی باید بیش از 2/18 و کمتر از 8/23 گرم بر کیلوگرم باشد. نتایج حاضر نیاز به مطالعات بیشتر تحقیقاتی در استفاده از فروکتواولیگوساکارید و پروبیوتیکهای دیگر در مطالعات تغذیهای بر ماهی خواجو را نشان میدهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Modulation of growth performance, haemato-immunological parameters, gut microbiota and stress resistance upon feeding juvenile Schizothorax zarudnyi (Nikolskii, 1897) by fructo-oligosaccharid
چکیده انگلیسی مقاله
A 63-day experiment was carried out under controlled conditions to compare the effects of fructo-oligosaccharide (FOS) at four levels (5, 10, 20 and 30 g/kg) on growth performance, nutritional efficiency indices, haemato-immunological parameters, stress resistance, digestive enzymes and cultivable autochthonous intestinal microbiota of juvenile (68.52 ± 1.52 g) Khaju fish Schizothorax zarudnyi. Fish fed the diet containing 20 g/ kg FOS had significantly (p < 0.05) higher weight. Dietary FOS supplementation (5-20 g/kg) showed significant effects on SGR compared with control treatment. Hb, Haematocrit, MCV, MCH and lymphocytes in fish fed with the diet containing 20-30 g/kg FOS were significantly higher than those in fish fed with control treatment. After 63-day feed ing period and also, 5-min air exposure challenge test, the activities of IG, LYZ and ACP in serum of fish fed with the diet containing 10-30 g/kg FOS showed a significantly higher trend than other treatments. The ratio of lactobacillus count to total autochthonous intestinal microbiota in fish fed with 10-30 g/kg FOS was significantly higher than that in other treatment groups. Furthermore, dietary FOS supplementation significantly increased survival rate of juvenile Khaju fish. Polynomial regression of SGR, FCR, PPV and PER suggested that the optimum dietary FOS level could be higher than 18.2 and < 23.8 g/kg in fish reared in culture conditions. These results indicate the beneficial effects of FOS, and emphasizes the need for further research to analyze the use of prebiotics on growth performance of fish.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
https://ijvst.um.ac.ir/index.php/veterinary/article/view/58376
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
Original Articles
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات