این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Iranian Journal of Veterinary Science and Technology، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۵۷-۰

عنوان فارسی ارزیابی حسّی رنگ گوشت گوسفند با استفاده از سیستم بینایی کامپیوتر
چکیده فارسی مقاله ارزیابی حسّی رنگ گوشت بااستفاده از سیستم بینایی کامپیوتر به عنوان روشی مطمئن برای غلبه بر مشکلات پیش‌رو، در هنگام ارزیابی گوشت به صورت مستقیم خواهد بود. در این مطالعه، 60 نمونه عضله لانگیسیموس دورسی از لاشه‌های مختلف در کشتارگاه تهیه و به قطعات با ضخامت 5 میلی‌متر برش داده شدند. بلافاصله با استفاده از سیستم بینایی کامپیوتر در شرایط تصویربرداری استاندارد از برش‌ها عکس‌برداری انجام گرفت. همچنین هم‌زمان، رنگ هرنمونه گوشت به وسیله رنگ سنج هانترلب (Hunterlab) تعیین گردید. اولین عکس از نمونه بلافاصله بعد از برش سطح نمونه در آزمایشگاه و مابقی عکس‌ها از سطح نمونه در روزهای سوم، پنجم، هفتم، نهم، یازدهم و سیزدهم پس از کشتار و نگهداری در دمای 4 درجه سانتی‌گراد تهیه گردیدند. سپس از هفت ارزیاب حرفه‌ای خواسته شد تا رنگ گوشت را با استفاده از عکس‌های گرفته شده در طی 13 روز ارزیابی کنند و به آن‌ها به ترتیب اولویت امتیاز دهند. جمع امتیازات با استفاده از آزمون فریدمن مورد ارزیابی قرار گرفت. به طور کلی، افراد ارزیاب مقدار روشنایی بالا (L*)، قرمزی (a*) و زردی (b*) نسبتا بالا را در نمونه‌های گوشت تا 7 روز پس از کشتار ترجیح دادند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Sensory evaluation of the color of mutton by computer vision system
چکیده انگلیسی مقاله Evaluation of meat color by a computer vision system (CVS) is a promising implement to dominate the difficulties when the meat is directly evaluated. In this study, 60 Longissimus dorsi from different carcasses of sheep were provided and cut into samples in 5 mm thickness. Immediately under standard shooting conditions, photographing was carried out by CVS. At the same time, the color of meat was measured with Hunterlab colorimeter. The first photo was taken on samples on a freshly cut surface just arrived at the laboratory and the others on 3rd, 5th,7th, 9th, 11th, and 13th days after slaughtering. Then, seven trained sensory panels were asked to evaluate the color of the photos that were taken during 13 days and graded them in order of preference. In general sensory panel preferred samples with high lightness, a relatively high redness, and yellowness until 7 days after slaughtering.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی https://ijvst.um.ac.ir/index.php/veterinary/article/view/63673
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده Original Articles
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات