این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۱، صفحات ۷۴-۸۲
عنوان فارسی
تأثیر تمرینات مقاومتی ایستگاهی و مکمل دارچین بر ترکیب بدن و امنتین-۱ در زنان دارای اضافه وزن
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: چاقی به عنوان یک وضعیت التهابی مزمن شناخته میشود؛ در این حالت، سطح آدیپوکاینهای ضد التهابی همچون امنتین-1 کاهش مییابد و این امر با بیماریهای قلبی - عروقی ارتباط مستقیم دارد. از این رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر 8 هفته تمرین مقاومتی ایستگاهی به همراه مکمل دارچین بر مقادیر ترکیب بدن و امنتین-1 زنان دارای اضافه وزن انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 95-1394 بر روی تمامی دانشجویان دختر دارای اضافه وزن دانشگاه فرهنگیان زاهدان انجام شد. افراد بهطور تصادفی به 4 گروه تمرین+دارونما، تمرین+دارچین، دارچین و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرین مقاومتی 3 جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 50 دقیقه اجرا میشد. گروه مکمل، یک عدد کپسول حاوی 5/0 گرم دارچین، یک ساعت قبل از صبحانه و یک ساعت قبل از شام به مدت 8 هفته مصرف کردند. برای اندازهگیری قد و وزن از قدسنج و ترازوی سکا مدل 220 ساخت آلمان، برای شاخص توده بدنی از تقسیم وزن (کیلوگرم) بر مجذور قد (متر)، برای ارزیابی مقادیر امنتین-1 از کیت بوندور ساخت شرکت است بیوفارم به روش الایزا و برای ارزیابی شاخص مقاومت به انسولین نیز از شاخص هما HOMA-IR استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمونهای شاپیروویلک، لون، تی همبسته و آنوا انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنیدار در نظر گرفته شد. یافتهها: میزان امنتین-1 در گروههای تمرین+دارچین (0001/0=p) و دارچین (0001/0=p) به طور معنیداری افزایش یافت. کاهش معنیداری نیز در متغیر وزن در سه گروه تمرین (030/0=p)، تمرین+دارچین (021/0=p) و دارچین (036/0=p) مشاهده شد. شاخص توده بدنی نیز در سه گروه تمرین (038/0=p)، تمرین+دارچین (02/0=p) و دارچین (046/0=p)، به طور معنیداری کاهش یافت. تغییرات نسبت دور کمر به باسن در هیچ یک از گروهها معنیدار نبود. همچنین، اختلاف معنیداری بین گروهها در هیچ یک از متغیرها مشاهده نشد (93/0=p). نتیجهگیری: تمرینات مقاومتی به عنوان مداخلهای غیر تهاجمی همراه با مصرف دارچین و همچنین مصرف دارچین بهتنهایی، مقادیر امنتین-1 سرم (عامل ضد التهابی) را افزایش و ترکیب بدن را بهبود میبخشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
امنتین-1، ترکیب بدن، تمرین مقاومتی، دارچین، زنان دارای اضافه وزن،
عنوان انگلیسی
Effect of circuit resistance training and cinnamon supplement on body composition and Omentin-1 in overweight women
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Obesity is known as a chronic inflammatory state in which anti-inflammatory adipokines level such as Omentin-1 decreases and this is directly linked with cardiovascular diseases. Therefore, this study was performed with aim to investigate the effect of eight weeks of circuit resistance training and cinnamon supplement on body composition and omentin-1 in overweight women. Methods: This clinical trial study was performed on all overweight female students at Zahedan Farhangian University in 2015-16. The subjects were randomly divided into four groups: exercise+placebo, exercise+Cinnamon, Cinnamon and control. Resistance training was three times a week and each session for 50 minutes. Supplement group consumed one capsule containing 0.5 g Cinnamon, one hour before breakfast and one hour before dinner for eight weeks. Seca height and weighing scales (model 220 made in Germany) was used to measure height and weight; BMI was measured as dividing weight (kg) on square height (m); the bondor kit made by East Biopharm Co. was used to measure Omentin-1 through ELISA method, and the HOMA-IR index was used to evaluate the insulin-resistance index. Data was analyzed by SPSS software (version 16) and Shapiro-Wilk test, Levene, dependent-t and ANOVA tests. P< 0.05 was considered significant. Results: Omentin-1 values significantly increased in the groups of exercise+Cinnamon (p=0.001) and Cinnamon (p=0.001). Significant decrease was observed in body weight in three groups of exercise (p=0.030), exercise+Cinnamon (p=0.021) and Cinnamon (p=0.036). BMI was also significantly declined in three groups of exercise (p=0.038), exercise+Cinnamon (p=0.02) and Cinnamon (p=0.046). Changes in waist to hip rate were not significant in any of the groups. Also, no significant difference was found between the groups in none of the variables (P= 0.93). Conclusion: Resistance training as non-invasive intervention along with cinnamon consumption as well as cinnamon consumption alone increase Omentin-1 serum level (anti-inflammatory agent) and improve the body composition.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
خدیجه نخعی | khadije nakhaei
m.sc. in sport physiology, school of physical education and sport sciences, university of sistan and bluchestan, zahedan, iran.
کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه سیستان و بلوچستان (Sistan va baloochestan university)
محسن غفرانی | mohsen ghofrani
assistant professor, department of sport physiology, school of physical education and sport sciences, university of sistan and bluchestan, zahedan, iran.
استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه سیستان و بلوچستان (Sistan va baloochestan university)
محمود فاضل بخششی | mahmoud fazel bakhsheshi
assistant professor, department of sport physiology, school of physical education and sport sciences, university of sistan and bluchestan, zahedan, iran.
استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه سیستان و بلوچستان (Sistan va baloochestan university)
حسین نخعی | hossein nakhaei
instructor, department of physical education and sport sciences, faculty of medicine, zahedan university of medical sciences, zahedan, iran.
مربی گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ijogi.mums.ac.ir/article_10230.html
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/14/article-14-566768.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
اصیل پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات