این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۱، صفحات ۹۳-۱۰۵
عنوان فارسی
آثار خوردن کندر، خرما و میوه به در دوران بارداری و شیردهی بر سلامت ذهن، خُلق و رفتار کودک از منظر قرآن، حدیث و علوم پزشکی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: با توجه به نقش تغذیه سالم در سلامت جسم و روان انسان، مطالعه حاضر با هدف بررسی و تبیین آثار تغذیه مادران در دوران بارداری و شیردهی بهویژه مصرف کندر، خرما و میوه به بر سلامت ذهن، خُلق و رفتار کودک از منظر قرآن، حدیث و علوم پزشکی انجام شد. روشکار: در این پژوهش میان رشتهای که بر اساس روش اسنادی انجام شد، جستجو در منابع برای مقالات علمی منتشر شده از سال 1980 تا سال 2016 در پایگاههای علمی نظیر Google scholar، PubMed، SIDوScopusصورت گرفت. همچنین با استفاده از نرمافزارهای جامعالتفاسیر و جامعالاحادیث نور، تفسیر آیات51 سوره مؤمنون، 172 و 233 سوره بقره و آیات 25 و 26 سوره مریم و نیز کلمات "اللُبّان"، "الرُّطَب"، "التَّمْر" و "السَّفَرْجَل" در احادیث اهل البیت (ع) جستجو شد و آثار مصرف کندر، خرما و میوه به در دوران بارداری و شیردهی مادران بر سلامت ذهن، خُلق و رفتار کودک بررسی و تبیین شد. یافتهها: بر اساس متون اسلامی، در دوران بارداری خوردن میوه به بر هوش، شجاعت و شخصیت کودک؛ خوردن کندر بر هوشمندی، دلیری و خوشخلقی و نیز خوردن خرما بر بردباری فرزند میافزاید. در پژوهشهای علمی نیز اثر ضدافسردگی میوه به و آثار ذهنی و روانی ترکیبات آن و تأثیر کندر در افزایش حافظه و تمرکز و کاهش افسردگی و اضطراب و نیز نقش ترکیبات غذایی خرما در کاهش و از بین بردن خستگی، افسردگی و بدخلقی مشخص شده است. همچنانکه نوع تغذیه مادر در ترکیبات شیر وی و در نتیجه رشد هوش، آرامش، اعتماد به نفس، اخلاق و رفتار مطلوب کودک اثرگذار است. نتیجهگیری: خوردن کندر، خرما و میوه به در دوران بارداری و شیردهی، افزون بر آثار مثبت بر جسم کودک، در شخصیت، هوش، اخلاق و رفتار وی نقش مطلوبی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of eating frankincense, dates and quince during pregnancy and lactation on the mood, mental and behavioral health of children according to the Quran, Hadith and Medical Sciences
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: According to the role of nutrition in physical and mental health, this study was performed with aim to evaluate the effect of maternal nutrition during pregnancy and breastfeeding, especially eating frankincense, dates and quince on the child's mind, mood and behavior according to the Quran, Hadith and Medical Sciences. Methods: In this interdisciplinary study which was performed based on attributive method, some scientific databases such as Google scholar, PubMed, Scopus, and SID were searched for published scientific articles from 1980 to 2016. Also, with using Noor Comprehensive Commentary Collection and Jami' al-Ahadith softwares, Interpretations of Quran's verses: Al-Moamenoon, 51 & Al-Bagharah 172, 233 & Maryam, 25-26 as well as Hadiths of Ahl al-Bayt (AS) were searched. The effects of using frankincense, dates and quince during pregnancy and breastfeeding on the child's mind, mood and behavior was evaluated. Results: According to the Islamic texts, eating quince during pregnancy increases the intelligence, courage and morality of the child, eating frankincense increases intelligence, brave and good-nature of the children, and eating dates enhances the child's patience. Scientific researchers have proven the antidepressant effect of quince and its compounds' mental-physical effects, and the effect of frankincense to enhance memory and concentration and to reduce anxiety and depression, and the role of dates compounds to decrease and eliminate fatigue, depression and irritability. Moreover, maternal nutrition has a vital role in the composition of her milk and intelligence growth, calmness, confidence, mood and good behavior of the child. Conclusion: Eating frankincense, dates and quince during pregnancy and lactation, in addition to positive physical effects, has a good role in the personality, ethics and behavior of the child.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سعید نمازی زادگان | saeed namazi zadegan
assistant professor, department of islamic studies, faculty of medicine, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran.
استادیار گروه معارف اسلامی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
مجید غیور مبرهن | majid ghayour mobarhan
professor, department of nutrition, faculty of medicine, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran.
استاد گروه تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
سیده عذرا هاشمی نژاد | seyedeh ozra hasheminejad
instructor, department of islamic studies, martyr hashemi nejad campus, farhangiyan university, mashhad, iran.
مربی گروه معارف اسلامی، پردیس شهید هاشمی نژاد، دانشگاه فرهنگیان، مشهد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فرهنگیان (Farhangian university)
محمد شمس الدین دیانی | mohammad shamsoddin dayani
instructor, department of islamic studies, faculty of medicine, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran.
مربی گروه معارف اسلامی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ijogi.mums.ac.ir/article_10232.html
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/14/article-14-566770.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات