این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۶۰۵-۶۱۹

عنوان فارسی اثر برخی محرک‌های زیستی بر عملکرد و صفات کیفی میوۀ زردآلو رقم "شکرپاره"
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر برخی محرک‌های زیستی بر عملکرد و صفات کیفی میوه زردآلو رقم شکرپاره پژوهشی در بهار 1394 در منطقه ابرکوه از توابع استان یزد، اجرا گردید. این آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با اعمال هفت تیمار تغذیه‌ای شامل شاهد (محلول‌پاشی با آب)، اسید هیومیک یک و دو در هزار، آمینول‌فورته سه و شش در هزار و هیومی‌فورته نیم و یک در هزار در چهار تکرار که هر تکرار شامل یک درخت هشت ساله بود، انجام گرفت. محرک‌های زیستی به‌صورت محلول‌پاشی در دو نوبت، دو هفته بعد از مرحله تمام گل و یک ماه پس از آن اعمال شد. نتایج نشان داد که اثر محرک‌های استفاده شده بر بیشتر صفات مورد اندازه‌گیری، بجز میزان اسید قابل تیتراسیون (بر حسب اسید مالیک)، سفتی بافت و شاخص رسیدگی معنی‌دار است. تیمار هیومیک اسید تمام خصوصیات فیزیکی اندازه‌گیری شده، کل مواد جامد محلول و ویتامین ث را کاهش داده است. در هر حالی که بیشترین میزان صفات فیزیکی و شیمیایی، در تیمار آمینول‌فورته سه در هزار مشاهده شد و افزایش غلظت آن از سه در هزار به شش در هزار بر صفات مورد بررسی اثر منفی داشته است. تیمار هیومی‌فورته نیز باعث افزایش میزان کارتنوئید و ویتامین ث میوه شده است. بنابراین به‌نظر می‌رسد در بین تیمارها، محرک زیستی آمینول‌فورته بهترین تیمار بوده و به‌منظور افزایش عملکرد و بهبود کیفیت میوه زردآلو، محلول‌پاشی مخصوصا با آمینول‌فورته سه در هزار در زمان مناسب، مفید باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آمینو اسید، تغذیه، کشاورزی پایدار، کیفیت میوه، محلول‌پاشی،

عنوان انگلیسی Effect of some bio-stimulators on yield and fruit quality of apricot
چکیده انگلیسی مقاله In order to evaluate the effect of some bio-stimulators on yield and fruit quality of apricot cv. Shekar pareh management functions was in the spring of 2014 in Abarkouh of Yazd province. The experiment was based on randomized complete blocks design with seven nutritional treatments included control (water spraying), humic acid one and two per thousand, aminol forte three and six per thousand and humi forte 0.5 and 1 per thousand in four replications. Bio stimulators were applied just spray twice during the growth period including two weeks after full bloom and a month after it. Results showed bio-stimulators effects significantly affected the measured traits except for the titratable acidity (based on malic acid), firmness and maturity index .Humic acid treatment reduced physical properties, total soluble solids and vitamin C. Aminol Forte with three per thousand concentration increased most of the physical and chemical characteristics, but three per thousand to six per thousand concentrations had the effect of decreasing. Also humi forte increases fruit's carotenoid and vitamin C. Therefore, it seems that in between treatments, aminol forte bio-stimulator enhanced yield and improve the quality of apricot fruit. So recommended the spraing of aminol forte with three per thousand concentration at the suitable time.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عبدالرحمان محمدخانی |
دانشیار، دانشگاه شهرکرد، دانشکده کشاورزی، گروه باغبانی، تخصص فیزیولوژی درختان میوه، گیاهان دارویی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)

ملیحه اکرمی ابرقویی | akrami abarghuei
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)

غلامرضا ربیعی |
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)


نشانی اینترنتی https://jci.ut.ac.ir/article_60467_0c88019215e170107c255f2612715e4b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-567146.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات