این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۷۰۱-۷۱۵
عنوان فارسی
ارزیابی تاثیر پایه های تجاری هیبریدی کدو بر برخی از صفات کیفی و پارامترهای بیوشیمیایی میوه و برگ خربزه توده بومی سوسکی زرد در شرایط کمبود آب
چکیده فارسی مقاله
اولین مولفه ای که در ویژگی های کیفی میوه خربزه تعیین کننده می باشد به طور قطع شیرینی یا میزان قند آن است. جهت بررسی تاثیر پیوند در شرایط کم آبیاری، بر ویژگی های کیفی میوه، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1393 در مزرعه پژوهشی موسسه آموزش عالی امام خمینی (ره) وابسته به وزارت جهاد کشاورزی در کرج اجرا گردید. در این پژوهش از توده بومی خربزه سوسکی زرد به عنوان پیوندک و از کدوهای تجاری ارقام هیبریدی شینتوزا و فرو به عنوان پایه استفاده شد. خربزه های پیوند شده روی پایه های هیبریدی کدو همراه با خربزه های خود پیوندی (سوسکی زرد روی سوسکی زرد) و غیر پیوندی (شاهد) در سه سطح آبیاری 60، 80 و 100 درصد (شاهد)، بر اساس تخلیه رطوبتی خاک، تحت سیستم آبیاری قطره ای مورد ارزیابی قرار گرفتند. مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین (54/25 میلی گرم بر گرم) و کمترین (98/16 میلی گرم بر گرم) مقدار ساکارز گوشت میوه به ترتیب مربوط به گیاهان غیر پیوندی در سطح آبیاری 80 درصد و ترکیب پیوندی خربزه سوسکی زرد روی سوسکی زرد در سطح آبیاری 60 درصد بود. علاوه براین در سطح کم آبیاری 60 درصد، گیاهان پیوندی بر پایه های هیبریدی کدو از درصد ساکارز بالاتری در مقایسه با میوه گیاهان غیر پیوندی و خود پیوندی برخوردار بودند. بیشترین (58/7) و کمترین (29/5) امتیاز کسب شده توسط داوران (تست پانل) مربوط به صفت شیرینی گوشت
کلیدواژههای فارسی مقاله
پایه، میوه، آبیاری، محلول، حسی،
عنوان انگلیسی
Evaluation the effects cucurbita of commercial rootstocks on some quality attributes and biochemical Traits of fruit and leaf cantaloupe (Cucumis melo l. Group ″ Soski Zard ″) under deficit irrigationan
چکیده انگلیسی مقاله
The first component that determines the fruit qualitative characteristics is almost certainly sweets or sugar content. The aim of the present study was to examine the effect of grafting under deficit irrigation the experiment was conducted for qualitative characteristics of fruit, Split plot in a randomized complete block design with three replications during 2014 in the research field of higher education institution Imam Khomeini (RA) under the Ministry of Agriculture in Karaj. In this study as a scion of the local population melon Soski Zard and commercial varieties of Cucurbita rootstocks cv., Shintozwa and Ferro-RZ was used as the rootstock. Grafted plants upon commercial varieties of Cucurbita with own-rooted melon (Soski Zard upon Soski Zard) and ungrafted (Control) at three irrigation levels 60, 80 and 100 percent (Control), based on total available water depletion with drip irrigation system were evaluated.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
rootstock, fruit, irrigation, solid, sencey
نویسندگان مقاله
داریوش رمضان |
استادیار گروه علوم باغبانی و فضای سبز دانشگاه زابل، گرایش، فیزیولوژی و اصلاح سبزی ها، تخصص پیوند سبزهای میوه ای،بررسی پایه های مختلف در مقاومت سبزی های میوه ای به خشکی و شوری، قارچ های خوراکی دکمه ای و صدفی، خاک های پوششی قارچ دکمه ای.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_60481_21eceab1e415e3ede44f8a137b3c6f93.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-567152.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات