این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۷۸۵-۷۹۷
عنوان فارسی
اثر گرده افشانی تکمیلی بر تشکیل و کیفیت میوه کیوی رقم ʼهایواردʽ
چکیده فارسی مقاله
گرده افشانی ناقص گلهای کیوی میتواند مهمترین دلیل پایین بودن کیفیت و بازار پسندی میوهها باشد. در این پژوهش، تأثیر گرده افشانی تکمیلی با سوسپانسیون گرده و دانه گرده خشک بر خصوصیاتی مانند اندازه میوه، وزن میوه، تعداد بذر، درصد ماده خشک، سفتی بافت، مواد جامد محلول، ویتامین ث، مقدار عناصر معدنی میوه کیوی رقم ʼهایواردʽ ارزیابی شد. نتایج نشان داد گرده افشانی با دانه گرده خشک، و در مرحله 60 درصد باز شدن کامل گلها، درصد میوههای بازارپسند را در مقایسه با تیمارهای دیگر افزایش داده است. چنین میوههایی تعداد بذر بیشتری داشتند (به ترتیب 11 و 5 درصد)، در نتیجه به طور معنیداری، اندازه، وزن، طول و قطر میوه بالاتری در مقایسه با شاهد و سوسپانسیون گرده نشان دادند. مقدار ویتامین ث میوه تحت تاثیر گرده افشانی قرار نگرفت، اما درصد ماده خشک میوه های که در مرحله 60 درصد بازشدن کامل گرده افشانی شدند، بالاتر بود. گرده افشانی با دانه گرده خشک در مقایسه با سوسپانسیون گرده مقدار کلسیم میوه را افزایش داد، که به دنبال آن باعث بهبود نسبتهای نیتروژن به کلسیم، پتاسیم به کلسیم، مجموع پتاسیم و منیزیم به کلسیم و مجموع نیتروژن و پتاسیم به کلسیم شده است. در مجموع، به نظر میرسد گرده افشانی تکمیلی، به خصوص با دانه گرده خشک در مرحله 60 درصد باز شدن کامل گلهای کیوی رقم ʼهایواردʽ توانست باعث بهبود گرده افشانی و لقاح تخمکها شود. چنین میوههایی تعداد بذر بیشتری داشتند، در نتیجه، از سینک قویتری برای تجمع آسیمیلاتها و مواد معدنی به خصوص کلسیم برخوردار شدند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of supplemental pollination on fruit set and quality of Hayward kiwifruit
چکیده انگلیسی مقاله
Incomplete pollination of kiwifruit flowers could be the main limiting factor which reduces marketable kiwifruit quality. Therefore, in this study effect of pollen suspension and dry pollen as supplemental artificial pollination on characteristics such as fruit size, fruit weight, seed number, dry matter percent, tissue firmness, total soluble solid, and vitamin C content, mineral nutrient elements such as nitrogen, phosphors, potassium, calcium, and magnesium of Hayward Kiwifruit were evaluated. The results showed that pollination with dry pollen at 60 percentage of full bloom increased marketable fruits in compare to other treatments. There are more seed number in this fruits (11 and 5% respectively), which result to increase fruit size, length and diameter as compare to pollen suspension and control. Fruit vitamin C could not affected by pollination, but fruit dry matter of flowers which pollinated at 60 percentage of full bloom was the higher than the other treatments. Supplemental pollination with dry pollen increased fruit calcium, which result to improve nitrogen to calcium, potassium to calcium, the sum of potassium and magnesium to calcium, the sum of nitrogen and potassium to calcium ratios. Overall, it seems that supplemental pollination especially with dry pollen at 60 percentage of full bloom stage could improve pollination and ovules fertilization. The same fruits have more seed number and strength sink for accumulation assimilate and mineral elements especially calcium.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمود قاسم نژاد |
دانشیار، دانشگاه گیلان، دانشکده کشاورزی، گروه باغبانی، تخصص فیزیولوژی، فیزیولوژی پس از برداشت
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
سمانه جهان پناه |
دنشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
یونس ابراهیمی |
محقق، موسسه تحقیقات مرکبات کشور،
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_60407_3e4c60d25fbc6ae7ef53ddcfb22b2133.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-567157.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات