این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
شیمی کاربردی، جلد ۱۳، شماره ۴۶، صفحات ۶۷-۸۰

عنوان فارسی اندازه گیری تجربی حلالیت و تعیین حلالپوشی ترجیحی کورستین به عنوان یک عامل آنتی اکسیدان طبیعی در مخلوط دوجزیی آب و ۲-پروپانول با استفاده از روش کیرکوود-باف
چکیده فارسی مقاله فلاونوییدها فراوان ترین ترکیبات زیست فعال پلی فنلی هستند که منشاء گیاهی داشته و مهم­ترین مشخصه آنها، فعالیت آنتی اکسیدانی است. از آن­جا که اطلاع از حلالیت مواد زیست فعال در حلال­های مختلف برای تحقیقات دارویی و کاربردهای صنعتی بسیار حایز اهمیت است، در این تحقیق، اندازه گیری کمی حلالیت یک فلاونویید طبیعی با خصلت آنتی اکسیدانی قوی به نام کورستین انجام شده است. این بررسی در ترکیب درصدهای حجمی مختلف مخلوط­ دوجزیی آب و حلال آلی 2-پروپانول (%100-0 حجمی)، در دمای ثابت 25 درجه سلسیوس و با روش اشباع همدما صورت گرفته است. از داده های تجربی حلالیت، میزان حلالپوشی ترجیحی این فلاونویید در ترکیب درصدهای حجمی مختلف مخلوط حلال­های موردنظر، به کمک روش انتگرال معکوس کیرکوود-باف تعیین ­شد. نتایج به­دست آمده حاکی از آن است که میزان حلالیت کورستین با افزایش درصد حلال آلی روند افزایشی دارد و همچنین وسعت حلالپوشی ترجیحی این ترکیب طبیعی در مخلوط هایی با درصد بالای حلال آلی، بیشتر ازمخلوط های غنی از آب است. در نهایت، نتایج مشاهده شده، براساس انواع برهمکنش های حلال-حل شونده مورد بحث قرار گرفت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Experimental solubility measurement and determination of preferential solvation of quercetin as a natural antioxidant agent in binary mixtures of water and 2-propanol by Kirkwood-Buff method
چکیده انگلیسی مقاله Flavonoids are the most abundant bioactive polyphenolic compounds having a plant origin and the most important property of them is their antioxidant activity. Since the knowledge of the solubility of bioactive materials in various solvents is very important for pharmaceutical researches and industrial applications, in this work, the solubility of natural flavonoid quercetin has been measured quantitatively. This study has been performed in binary solvent mixtures containing water and 2-propanol (0-100% v/v), at constant temperature 25 °C by using the saturation technique. From solubility data, the preferential solvation parameters of this flavonoid were determined by the reverse Kirkwood-Buff integral method in different compositions of the solvent mixture studied. The results show that the flavonoid solubility increases with increasing percentage of organic solvent and also in high compositions of the organic solvent, solvation extent of this compound become more than water-rich region. Finally, the results obtained have been discussed based on solvent-solute interactions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مرتضی جباری |
دانشگاه دامغان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه دامغان (Damghan university)

صدیقه فیضی |



نشانی اینترنتی http://chemistry.journals.semnan.ac.ir/article_2665_5a5b943dd5023000d0b90708c7f71c31.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/932/article-932-567488.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات