این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله پزشکی ارومیه
، جلد ۲۸، شماره ۱۰، صفحات ۶۱۰-۶۱۹
عنوان فارسی
ارتباط ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی با سکته مغزی در بزرگسالان ایرانی
چکیده فارسی مقاله
پیشزمینه و هدف: اطلاعات محدودی در ارتباط با ظرفیت تام آنتیاکسیدانی رژیم غذایی و خطر سکته مغزی وجود دارد. این مطالعه جهت بررسی ارتباط بین ظرفیت تام آنتیاکسیدانی رژیم غذایی و خطر سکته مغزی در میان بالغین ایرانی انجام شده است. مواد و روش کار: این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 195 بیمار مبتلا به سکته مغزی و 195 فرد شاهد بستری در بیمارستان الزهرای اصفهان انجام گردید. رژیم غذایی شرکتکنندگان بهوسیله پرسشنامه بسامد خوراک ارزیابی گردید. ظرفیت تام آنتیاکسیدانی رژیم غذایی بهوسیله دادههای بینالمللی مربوط به قدرت کاهنده فریک آنتیاکسیدان برآورد گردید. سکته مغزی بهوسیله یک متخصص اعصاب با استفاده از روشهای تصویربرداری تأیید گردید. اطلاعات جمعیت شناختی با استفاده از پرسشنامه بهدست آمد. ارزیابیهای آنتروپومتری با استفاده ترازو، قد سنج و متر مناسب اندازهگیری شد. همچنین فعالیت فیزیکی توسط پرسشنامه ارزیابی گردید و بهصورت دقیقه در روز – معادل متابولیک بیان گردید. یافتهها: میانگین ظرفیت تام آنتیاکسیدانی رژیم غذایی میان گروه مورد و شاهد تفاوت معنیداری نداشت (6±2/10 در مقابل 8/4±4/10، 61/0=P). بعد از تعدیل برای مخدوشگرها شامل دریافتهای غذایی فیبر و اسیدهای چرب امگا 3، ظرفیت تام آنتیاکسیدانی رژیم غذایی ارتباط معکوس حاشیهای با خطر سکته مغزی داشت. بدین ترتیب که هر واحد افزایش در ظرفیت تام آنتیاکسیدانی رژیم غذایی با کاهش خطر سکته مغزی به میزان 29درصد در ارتباط بود (71/0=OR؛ 01/1-5/0=95%CI، 06/0=P). زمانی که ارتباط را در میان سهکهای ظرفیت تام آنتیاکسیدانی رژیم غذایی بررسی کردیم، بعد از کنترل مخدوشگرها افرادی که در بالاترین سهک ظرفیت تام آنتیاکسیدانی رژیم غذایی بودند در مقایسه با بیمارانی که در پایینترین سهک قرار داشتند بهطور حاشیهای 51درصد احتمال کمتری برای داشتن سکته مغزی داشتند (49/0=OR؛ 1-49/0=95%CI، 12/0=P). بحث و نتیجهگیری: ما تقریباً یک ارتباط معکوس معنیداری بین ظرفیت تام آنتیاکسیدانی رژیم غذایی و خطر سکته مغزی بهدست آوردیم. برای تأیید این یافتهها مطالعات آیندهنگر بیشتری موردنیاز میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استرس اکسیداتیو، بیماری مزمن، ظرفیت اکسیدانی، سکته مغزی
عنوان انگلیسی
Dietary total antioxidant capacity in relation to stroke among Iranian adults
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Aims: Limited data are available linking dietary total antioxidant capacity (TAC) to the risk of stroke. This study was conducted to investigate the association between dietary TAC and odds of stroke among Iranian adults. Materials & Methods: This case-control study was done on 195 hospitalized stroke cases and 195 hospital-based controls in Al-Zahra hospital, Isfahan, Iran. Dietary intake of participants was assessed using a validated detailed food frequency questionnaire. Dietary TAC was estimated using the ferric-reducing antioxidant power (FRAP) international databases. Stroke was confirmed by a trained neurologist using standard imaging methods. Demographic information were obtained by related questionnaire. Anthropometric data were measured by appropriate scale and meter. Physical activity was also assessed by specific questionnaire and reported as MET-min/day. Results: Mean dietary TAC was not significantly different comparing cases and controls (10.2±6.0 vs 10.4±4.8, P= 0.61). However, after adjustment for potential confounders including dietary intakes of fiber and omega-3 fatty acids, we found almost significant inverse association between dietary TAC and odds of stroke; such that each unit increase in dietary TAC was associated with 29% reduced odds of stroke (OR: 0.71; 95% CI: 0.50-1.01, P= 0.06). When we examined the association across tertiles of dietary TAC, we found that after controlling for potential confounders, those in the top tertile of dietary TAC were 51% less likely to have stroke than those in the bottom tertile (marginally significant) (OR=0.49; 0.49-1.00, p=0.12). Conclusion: We found an almost significant inverse association between dietary TAC and odds of stroke. Further studies of prospective design are required to confirm these findings.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سپیده رحمانی | sepideh rahmani
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
مهدی صادقیان | mehdi sadeghian
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
علیرضا میلاجردی | alireza milajerdi
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
فروغ شاکری | forough shakeri
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
عمار حسن زاده کشتلی | ammar hassanzadeh keshtali
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
سید محمد موسوی | seyed mohammad mousavi
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
ساناز کهنسال | sanaz kohansal
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
محمد سعادت نیا | mohammad saadatnia
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
احمد اسماعیل زاده | ahmad esmaillzadeh
tehran university of medical sciences,
مرکز تحقیقات دیابت، موسسه علوم بالینی متابولیسم و غدد، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3431-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/27/article-27-568095.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
کارآزمایی بالینی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات