این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۲، شماره ۴، صفحات ۱۲۱-۱۳۴

عنوان فارسی ارتباط پیروی از الگوی غذایی مدیترانه‌ای با دانسیته مواد معدنی استخوان و خطر شکستگی: یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: به علت یافته­های متناقض و نبود هیچ مطالعه­ی جهت جمع­بندی مطالعات اخیر، این مطالعه با هدف مرور سیستماتیک داده­های موجود در زمینه ارتباط رژیم مدیترانه­ای با دانسیته مواد معدنی استخوانی و شکستگی­ها و جمع­بندی این اطلاعات در یک متاآنالیز انجام می­شود. مواد و روش‌ها: مطالعات قبلی در زمینه­ی ارتباط رژیم مدیترانه­ای با دانسیته مواد معدنی استخوانی و خطر شکستگی با جستجو در پایگاه­های اطلاعاتی "PubMed" ، "Google Scholar"، "SCOPUS"و "ISI Web of Science" تا ژوئن 2016 با استفاده از کلید­واژه­های Mesh و  non-Mesh مرتبط انتخاب شدند. مطالعات مشاهده­ای که بر روی انسان‌ها انجام شده بود، ارتباط پیروی از رژیم غذایی مدیترانه­ای را با خطر شکستگی و دانسیته مواد معدنی استخوانی سنجیده بود، نسبت­شانس یا خطر­نسبی همراه ­با فاصله­ی اطمینان­95٪ برای خطر شکستگی یا دانسیته مواد معدنی استخوانی و یا میانگین و انحراف معیار دانسیته مواد معدنی استخوانی را در طبقه­بندی­های امتیاز رژیم ­مدیترانه­ای گزارش کرده بودند، انتخاب شدند. یافته‌ها‌: با در نظر گرفتن معیار‌های ورود و هدف مطالعه 13 مطالعه جهت مرور سیستماتیک و 7 مطالعه جهت متاآنالیز انتخاب شدند. در متاآنالیزی بر روی 6 اندازه اثر از 4 مطالعه، کاهش 34 درصدی خطر ابتلا به شکستگی ران با پیروی از رژیم مدیترانه­ای مشاهده شد (85/0-51/0 ؛66/0=RR). اگرچه که هتروژنیتی معنی­دار در بین مطالعات یافت شد (002/0=Pheterogeneity ؛2/74٪=I2). آنالیز زیرگروه‌ها نشان دادند که طراحی مطالعه منبع اصلی هتروژنیتی است. ارتباط معکوس در مطالعات کوهورت (87/0-72/0 ؛79/0=RR) و مورد-شاهدی (85/0-51/0 ؛26/0=RR) در آنالیز زیر گروه‌ها معنی­دار باقی ماند. در متاآنالیز 5 اندازه اثر از 3 مطالعه، پیروی از رژیم­مدیترانه­ای به صورت مثبت با دانسیته مواد معدنی استخوانی در ستون فقرات کمری [اختلاف میانگین دانسیته مواد معدنی استخوانی در مقایسه­ی بیشترین سطح به کمترین سطح امتیاز رژیم مدیترانه­ای: 12/0(g/cm2)؛ 06/0-19/0] و استخوان ران [10/0 (g/cm2)؛ 06/0-15/0] مرتبط بود. در مورد کل استخوان ران اختلاف میانگین در مقایسه­ی بیشترین سطح به کمترین سطح پیروی از رژیم مدیترانه­ای 11/0 (g/cm2) بود [11/0(g/cm2)؛ 09/0-14/0]. نتیجه گیری: پیروی از رژیم مدیترانه­ای با کاهش خطر ابتلا به شکستگی و میانگین دانسیته مواد معدنی استخوانی بیشتر مرتبط است.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Adherence to Mediterranean Diet In Relation to Bbone Mineral Density and Risk of Fracture: Accumulative Evidence From a Systematic Review and Meta-Analysis of Epidemiological Sstudies
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Given the conflicting findings and lack of systematically reviewed publication of previous studies, this study aimed to systematically review available data on the association between adherences to Mediterranean diet (MD) and bone mineral density (BMD) as well as risk of fractures through a meta-analysis.  Materials & Methods: Previous studies in the field of adherence to MD in relation to BMD and risk of fracture were selected through searching PubMed, Scopus, ISI Web of Science and Google Scholar databases prior to June, 2016 by using Mesh and non-Mesh relevant keywords. Observational studies that conducted on humans, examined the relationship between adherence to MD and BMD and risk of fractures, reported odds ratios (ORs) or hazards ratios (HRs) along with 95% confidence intervals for fracture or BMD or reported BMD ҆s mean ± standard deviations (SDs) across categories of MD score were included. Results: Considering inclusion criteria and aim of the study, 13 papers were included for the systematic review and 7 papers included for meta-analysis. In the meta-analysis of 6 effect sizes, obtained from 4 studies, we found that adherence to MD was associated with a 34% reduced risk of hip fracture [overall RR: 0.66; 95% CIs: 0.51 to 0.85]; however, a significant between-study heterogeneity was found (I2=74.2%, Pheterogeneity=0.002). Study design was the main source of between-study heterogeneity; the inverse association remained significant for both cohort [RR=0.79; 0.72-0.87] and case-control studies [RR =0.26; 0.51-0.85]. Adherence to MD was positively associated with lumber spine's [mean difference of BMD comparing highest and lowest categories of MD score: 0.12; 95% CI: 0.06-0.19 g/cm2], femoral neck [0.10; 0.06-0.15 g/cm2] and total hip [0.11; 0.09-0.14 g/cm2] BMD. Conclusion: Adherence to MD was associated with a reduced risk of fracture as well as with a higher mean BMD.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله هانیه مالمیر | h malmir
department of community nutrition, school of nutritional sciences and dietetics, tehran university of medical sciences, tehran, iran students’ scientific research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran
گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم درمانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران مرکز پژوهش های علمی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

پروانه صانعی | p saneei
food security research center, department of community nutrition, students’ research center, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

باقر لاریجانی | b larijani
obesity and eating habits research center, endocrinology and metabolism molecular cellular sciences institute, tehran university of medical sciences, tehran, iran
مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

احمد اسماعیل زاده | a esmaillzadeh
obesity and eating habits research center, endocrinology and metabolism molecular cellular sciences institute, tehran university of medical sciences, tehran, iran department of community nutrition, school of nutritional sciences and dietetics, tehran university of medical sciences, tehran, iran food security research center, department of community nutrition, students’ research center, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم درمانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران مرکز تحقیقات امنیت غذایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2191-1&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-568294.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات