این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۷، شماره ۱۵۶، صفحات ۲۰۵-۲۱۰

عنوان فارسی بررسی ارتباط مصرف درشت مغذی‌ها و ریزمغذی‌ها با کیفیت خواب در نوجوانان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: خواب نقش مهمی در حفظ سلامت و ارتقاء عملکرد تحصیلی و رفتاری نوجوانان دارد. نتایج مطالعات در مورد ارتباط رژیم غذایی و کیفیت خواب هم‌سو نیستند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف درشت مغذی‌ها و ریزمغذی‌ها با کیفیت خواب در نوجوانان انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی روی 319 نفر از افراد 18-10 سال منطقه مینودر قزوین در سال 90-1389 انجام شد که به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی چند مرحله‌ای انتخاب شدند. الگوی تغذیه با پرسشنامه بسامد خوراک ارزیابی شده و دریافت روزانه مواد غذایی با استفاده از برنامه Nutrition 4 نسخه 3.5.2  استخراج شد. کیفیت خواب با استفاده از پرسشنامه BEARS ارزیابی شد. داده ها توسط نسخه 16 نرم‌افزار SPSS و با آزمون آماری تی تحلیل شدند. یافته‌ها: 162 نفر (8/50 درصد) از جمعیت مورد مطالعه دختر بودند. میانگین سن 43/2 ± 15 سال بود. 302 نفر کیفیت خواب نامناسب داشتند. بین کالری، ریزمغذی‌ها و درشت مغذی‌های دریافتی با کیفیت خواب رابطه معنی‌داری وجود نداشت (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Association between Sleep Quality and Intake of Macronutrients and Micronutrients in Adolescents
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Sleep plays a major role in maintaining health and improving academic performance and behavior in adolescents. Studies on the relationship between diet and sleep quality are not consistent. The aim of this study was to investigate the association between sleep quality and consumption of macronutrients and micronutrients in adolescents. Materials and methods: A cross-sectional study was conducted in 319 individuals (10-18 years of age) selected by multistage random cluster sampling in Minoodar district, Qazvin, Iran 2010-2011. Dietary pattern was assessed using food frequency questionnaire (FFQ) and information on food intake was obtained using Nutrition 4, Version 3.5.2. Sleep quality was assessed by BEARS questionnaire. Data analysis was performed applying T-test. Results: The research population included 162 (50.8%) females. The mean age of the participants was 15±2.43 years. Amon the cases studied 302 were found with low-quality sleep. There was no significant relationship between sleep quality and calorie, and intake of micronutrients and macronutrient (P>0.05). The mean intake of omega-3 fatty acids in subjects with good-quality sleep was higher than that in the subjects with low-quality sleep (P≤0.05). Conclusion: Appropriate intake of omega-3 fatty acid was associated with high-quality sleep. There was no relationship between sleep quality and consumption of micronutrients and macronutrients.    
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم جوادی | maryam javadi
دانشیار، گروه تغذیه، مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)

فواد علیمرادی | foad alimoradi
کارشناسی ارشد، گروه تغذیه، مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)

آنیتا آوانی | anita avani
کارشناسی ارشد، گروه تغذیه، مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)

شبنم جلیل القدر | shabnam jalilolghadr
دانشیار، گروه کودکان، مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5587-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-568547.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده گزارش کوتاه
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات