این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۲۵، شماره ۸، صفحات ۶۵۸-۶۶۹

عنوان فارسی بررسی خواص آنتی‌اکسیدان عصاره‌های جلبک دریایی Cystoseira trinodis از سواحل چابهار
چکیده فارسی مقاله مقدمه: ماکروجلبک های دریایی در داروسازی، پزشکی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی استفاده می­شوند. ترکیبات زیستی فعال موجود در جلبک‌ها دارای اثرات گسترده ضدباکتریایی، ضدتومور، ضدقارچ، آنتی‌اکسیدان و ضدسرطان هستند. در تحقیق حاضر، خواص آنتی‌اکسیدان عصاره‌های آلی جلبک دریایی Cystoseira trinodis جمع‌آوری ‌شده از خلیج چابهار مورد بررسی قرار گرفت روش بررسی: در این مطالعه تجربی عصاره‌های متانولی، کلروفرمی، اتیل استاتی و ان- هگزانی جلبک دریایی Cystoseira trinodis تهیه گردید. به‌ منظور بررسی خواص آنتی‌اکسیدان عصاره‌های جلبکی از روش مهار رادیکال آزاد DPPH، فعالیت کلاته‌کنندگی یون آهن و فعالیت احیاء‌کنندگی استفاده شد. در این مطالعه از One Way ANOVA جهت بررسی داده‌ها و آزمون Tukey برای مقایسه میانگین‌ها با نرم‌افزار Graphpad-Prism 6 استفاده شد. نتایج: نتایج حاصل از بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدان جلبک‌ها نشان داد که بیشترین ظرفیت آنتی‌اکسیدان بر اساس آزمون DPPH برای جلبک Cystoseira trinodis به ترتیب مربوط به عصاره اتیل استاتی (96/4±92% مهار)، در آزمون فعالیت کلاته‌کنندگی یون آهن مربوط به عصاره اتیل استاتی با 31/0 ± 92/60% فعالیت و در آزمون فعالیت احیاء کنندگی مربوط به عصاره کلروفرمی با میزان جذب 03/0±885/0 در غلظت mg/ml1 بود. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره‌های مختلف جلبک Cystoseira trinodis دارای توان آنتی‌اکسیدانی و با درجه‌های متفاوتی می‌باشند و می‌توان از این ترکیبات به عنوان یک ابزار درمانی مؤثر استفاده نمود. این امر نیاز به تحقیقات بیشتر و خالص‌سازی و استخراج ترکیبات تشکیل دهنده عصاره جهت شناسایی مؤثرترین ترکیب این جلبک را دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study the Antioxiative Properties of the Marine Algae Cystoseira trinodis extracts from Chabahar Coastal Water
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Marine macro algae used in pharmaceutical, medical, food, cosmetics and health. Bioactive compounds in seaweeds have widespread the effects of antibacterial, antitumor, antifungal, antioxidant and anticancer. In this study, the antioxidant properties of the extracts of Cystoseira trinodis collected from the Chabahar Bay were studied. Methods: In this experimental study, methanol, chloroform, ethyl acetate and n-hexane extracts of Cystoseira trinodis were prepared. To evaluate the antioxidant properties of algal extracts, the methods of free radical scavenging DPPH, metal chelating activity and ferric reducing activity were used. One way ANOVA and Tukey Posthoc tests were used as statistical analysis by Graphpad-Prism 6 software. Results: The results showed that the highest antioxidant capacity based on the DPPH test for C. trinodis were respectively for ethyl acetate extract (92±4.96% inhibition), in metal ions chelating activity test, the findings were 60.92±0.31% for the ethyl acetate extract, and in ferric reducing activity test, and the chloroform extract absorbance was 0.885±0.03 in 1 mg/ml concentration. Conclusion: This study shows that the different algal extracts of C. trinodis has antioxidant properties with varying degrees and effective use of this compound as a therapeutic tool can be programmed. Further research on the purification and extraction of the constituents of the extract and identification the most effective combination should be conducted.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی طاهری | ali taheri
cmu
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار (Chabahar university)

مصطفی غفاری | mostafa ghaffari
cmu
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار (Chabahar university)

نرگس سادات باقرپور | narges sadat bagherpour
cmu
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار (Chabahar university)

گیلان عطاران فریمان | gilan attaran fariman
cmu
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار (Chabahar university)


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3076-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/136/article-136-568652.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سایر
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات