این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
بوم شناسی آبزیان
، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۱۰۰-۱۰۷
عنوان فارسی
تأثیر نوع و شکل طعمه بر کارایی صید گرگور در آبهای شهرستان بندرلنگه (استان هرمزگان)
چکیده فارسی مقاله
قفس سنتی، تلهای ﺳـﻴﻤﻲ است ﮐﻪ برای صید ماهیان کف¬زی و اغلب در بسترهای صخرهای مورداستفاده قرار میگیرد. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر طعمه (شکل و حالت طعمه) بر میزان صید انجام شد. عملیات صید در دو ایستگاه نزدیک ساحل (ایستگاه 1) و دور از ساحل (ایستگاه 2) در آبهای شهرستان بندرلنگه با استفاده از 72 گرگور (48 بار دریاروی) با مدتزمان غوطه¬وری 24 ساعت انجام شد. درون هر قفس طعمههای ساردین، ماهی مرکب و گربهماهی بهصورت تکهای و چرخ شده (100 گرم) درون پوشش محافظتی (تور پلیاتیلن با اندازه چشمه 1 سانتیمتر) و روبروی دریچهی ورودی بهصورت آویزان قرار داده شدند. آنالیز نتایج نشان داد که فقط برای طعمه ماهی مرکب، بین شکل طعمه (تکهای و چرخ شده) اختلاف معنیداری وجود داشت (05/0>p). طعمهی ماهی مرکب (چرخ شده) در ایستگاه 2 در فصل بهارو گربهماهی (تکهای) در ایستگاه 1 در فصل تابستان به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار CPUE را به خود اختصاص دادند. همچنین با توجه به نتایج به دست آمده از بین نوع طعمهها، طعمه ماهی مرکب و از بین شکل آنها حالت چرخ شده بهترین کارایی را ازنظر میزان صید داشت. بنابراین استفاده از طعمهی ماهی مرکب چرخ شده، برای افزایش میزان صید توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
صید انتظاری، طعمه، کارایی صید، گرگور، هرمزگان
عنوان انگلیسی
Effect of bait's type and shape on catching efficiency of Pots (Gargoor) in Bandar Lengeh waters (Hormozgan province)
چکیده انگلیسی مقاله
Gargoor, a wired traditional pot, is used to catch demersal fish on rocky substrates. The objective of this study was to investigate the effect of bait's type and shape on catching efficiency of Gargoors in Bandar Lengeh waters (Hormozgan). The study area was divided into near-shore waters (station 1) and off-shore waters (station 2). Sampling was performed by Seventy-two pots with the same soaking time (24 hours) during 48 cruises. Baits (Sardin, Cuttlefish, and Catfish) were cut into small pieces with similar weight (100 gr). Each bait was held in the cover (polyethylene net with 1 cm mesh size) and hanged inside the pots in two shapes (sliced and minced). Generally, the only bait type that had the significant difference between two shapes, was cuttlefish (p< 0.05). Minced cuttlefish in the off-shore station in spring and sliced catfish in the near-shore station in summer had the highest and the lowest CPUE respectively. Based on our results, among the bait type, cuttlefish and between the bait shape, the minced shape had the best efficiency regarding the amount of catch. Therefore, to increase the amount of catch, using of minced cuttlefish is recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدی دست باز | mehdi dastbaz
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
یوسف پیغمبری | yousef paighambari
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
رسول قربانی | rasoul ghorbani
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سعید گرگین | saeed gorgin
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-286-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/662/article-662-569500.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات