این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات منابع آب ایران، جلد ۱۳، شماره ۴، صفحات ۱۹۶-۲۰۲

عنوان فارسی تعیین منشأ شوری آب در چشمه‌ گرو و تاقدیس آسماری با استفاده از پارامترهای هیدرو شیمیایی
چکیده فارسی مقاله امروزه شور شدن آب‌ها یکی از تهدیدهای بسیار جدی در آلودگی آب‌های زیرزمینی در بسیاری از کشورها ازجمله ایران به شمار می‌آید. چشمه گرو در شرق استان خوزستان یکی از چشمه‌های شور موجود در پهنه زاگرس است. با توجه به بررسی‌های صحرایی، منابع احتمالی شوری در منطقه انحلال سازند تبخیری گچساران و شورابه‌های میادین نفتی مشخص‌شده است. جهت تفکیک خصوصیات هیدرو شیمیایی و منشأهای مختلف شوری آب در چشمه گرو و آبخوان کارستی آسماری در بهمن و شهریورماه 94-93، 20 نمونه به‌منظور تعیین عناصر اصلی و 17 نمونه برای تعیین Br از منابع آب سطحی و زیرزمینی جمع‌آوری گردید و مورد آنالیز شیمیایی قرار گرفت. درنهایت از دیاگرام‌های ترکیبی بیکربنات در برابر کلسیم، منیزیم، سدیم، سولفات، نسبت Br/Cl و TDI در برابر کلر به‌عنوان بهترین معیارهای تفکیک منشأهای مختلف شوری در منطقه استفاده گردید. بر اساس این نتایج، علت اصلی شوری چشمه‌ گرو و تاقدیس آسماری در فصل مرطوب ورود حجم بالای آب رودخانه تمبی و در فصل خشک اختلاط با شورابه‌های نفتی شناخته شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چشمه گرو، منشأ شوری، سازند گچساران، شورابه نفتی، نسبت یونی،

عنوان انگلیسی Determining of the salinity sources in Garu springs and Asmari Anticline by using hydrochemical parameters
چکیده انگلیسی مقاله The salinity of fresh water is one of the serious contamination threat of groundwater in many countries. Garu Spring in the East of Khuzestan province is one of the salty springs in the Zagros zone. Based on field investigations, possible sources of salinity in the region include dissolution of Gachsaran evaporative formation and oilfield brines. To identify the source of salinization in study area, in February and September 2015, 20 samples In order to determine the main elements, and 17 samples to determine Br, were collected from groundwater and surface water resources, and subsequently analyzed. Finally combination diagrams of bicarbonate against calcium, magnesium, sodium, sulfate, and the ratio Br / Cl and TDI against chlorine, were used as the best way to separating various origins of the salinity in the area. The results show that the main reason for salinity in the wet season is influx of high volume of Temby river water, and in the dry season is mixing with oil brines.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله منوچهر چیت سازان |
استاد آب شناسی دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

سحر شاچری | شاچری
کارشناسی ارشد آب شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

سید یحیی میرزایی | seyed yahya
استادیار آب شناسی دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

سید طارق عبودی | seyed taregh
دانشجوی دکتری آب شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)


نشانی اینترنتی http://www.iwrr.ir/article_47139_e861e0638f4d2e8a412daa63dadc7aec.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/709/article-709-569552.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات