این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۳۸۷-۴۰۰
عنوان فارسی
تأثیر اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک بر عملکرد و کیفیت میوه خربزه "زرد جلالی" تحت تنش کم آبی
چکیده فارسی مقاله
به منظور مطالعه اثر اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک بر عملکرد، کیفیت میوه و کارایی مصرف آب خربزه توده زرد جلالی تحت تأثیر تنش کمآبی، آزمایشی در سال 1394 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان، بهصورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوک-های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل محلولپاشی اسید هیومیک (0، 25، 50 و 75 میلیگرم در لیتر و اسید سالیسیلیک (5/0، 1 و 5/1 میلیمولار) و تیمار آبیاری در سه سطح (40، 70 و 100 درصد نیاز آبی گیاه) بود. نتایج نشان داد که تیمار آبیاری تأثیر معنیداری بر عملکرد و کیفیت میوه داشت. کمترین وزن میوه (956/1 کیلوگرم)، تعداد میوه (5/1)، عملکرد بوته (91/2 کیلوگرم)، سفتی بافت میوه (67/4 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع)، محتوای کلروفیل (11/0 میلیگرم در صد گرم وزن تر) و بیشترین درصد گوشت میوه (75 درصد) و کارایی مصرف آب (43/16 کیلوگرم بر متر مکعب) در شرایط تنش کمآبی 40 درصد حاصل شد. همچنین بیشترین تعداد میوه و عملکرد بوته در تیمار 75 میلیگرم بر لیتر اسید هیومیک حاصل شد و حداکثر درصد گوشت میوه (13/62 %) در اسید سالیسیلیک 5/1 میلیمولار بود. در کل بیشترین عملکرد بوته (79/7 کیلوگرم) و مواد جامد محلول (31/11 %) در شرایط آبیاری100 درصد نیاز آبی گیاه به ترتیب با محلولپاشی 1میلیمولار اسید سالیسیلیک و 25 میلیگرم بر لیتر اسید هیومیک حاصل شد. با توجه به نتایج، کاربرد اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک عملکرد و کیفیت میوه را در شرایط تنش تعدیل بخشیدند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آبیاری، کارایی مصرف آب، وزن میوه، مواد جامد محلول، عملکرد میوه،
عنوان انگلیسی
Effects of humic acid and salicylic acid on yield and fruit quality of the "Zard Jalali" melon under water deficit stress
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of salicylic acid (SA) and humic acid (HA) on yield, fruit quality and water use efficiency of melon "Zard Jalali" accession under water deficit stress condition was evaluated. This experiment was carried out as split plot based on randomized complete block design with three replicates in research filed of university of Zanjan during 2015. Treatments consisted arrangement of 7 foliar application levels [Control, H (25, 50, 75 mg/L) and SA (0.5, 1, 1.5 mM)] and three irrigation levels (starting irrigation at 100, 70 and 40% ETc). The results showed that irrigation had significant effects on yield and fruit quality. The lowest fruit weight (1.956 kg), number of fruits per plant (1.5), plant yield (2.91 kg), fruit firmness (4.67 kg/cm2), chlorophyll content (0.11 mg/100g FW) and the highest fruit flesh percent (%75) and water use efficiency (16.43 kg/ m3) were obtained in water deficit stress 40% ETc. Also, maximum fruit number and fruit yield per plant was obtained using H 75 mg/l and the highest value of fruit flesh (62.13%) was observed in treatment of SA 1.5 mM. The Irrigation × foliar treatments interactions results suggested that highest fruit yield (7.79 kg/plant) and TSS (11.31%) was obtained in SA 1 mM and H 0.25 mg/l, respectively under irrigation 100 ETc%. According to the results, application of HA and SA enhanced, fruit yield and quality under water deficit conditions.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
طاهر برزگر |
گروه علوم باغبانی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه زنجان- زنجان - ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
زینب عزیزی |
گروه علوم باغبانی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه زنجان- زنجان - ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
زهرا قهرمانی |
گروه علوم باغبانی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه زنجان- زنجان - ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_60422_6326630210ce7d0f7219f736166a309c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-573064.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات