این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۳، شماره ۶، صفحات ۹۱۵-۹۲۷

عنوان فارسی اثرات اسانس گیاهان نعناع فلفلی و رزماری بر عملکرد، وزن اندام‌های داخلی و برخی فراسنجه‌های خونی بلدرچین‌های ژاپنی
چکیده فارسی مقاله هدف از این تحقیق بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس رزماری (صفر، 100 و 200 میلی‌گرم در کیلوگرم) و اسانس نعناع فلفلی (صفر، 100 و 200 میلی‌گرم در کیلوگرم) بر عملکرد، وزن اندام‌های داخلی و برخی فراسنجه‌های خونی با استفاده از 360 قطعه از بلدرچین یک‌روزه در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×3 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار و 4 تکرار (10 پرنده در هر تکرار) بود. نتایج نشان داد که مصرف بالاترین سطح اسانس رزماری در هفته دوم موجب افزایش مصرف خوراک در مقایسه با دو سطح پایین آن شد (0.05>P). مصرف نعناع فلفلی در هفته چهارم آزمایش، ضریب تبدیل خوراک را تحت تأثیر قرار داد (0.05>P) و جوجه بلدرچین‌های تغذیه‌شده با سطح متوسط اسانس نعناع (100 قسمت در میلیون) ضریب تبدیل خوراک پایین‌تری در مقایسه با سایر سطوح آن داشتند. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف رزماری یا نعناع فلفلی و یا مصرف توأم اسانس این دو گیاه تأثیری بر وزن سینه، ران، کبد و طحال نداشت (0.05
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effects of peppermint and rosemary essential oils on performance, internal organ weights and some blood indices of Japanese quail
چکیده انگلیسی مقاله This study aimed to investigate the effects of different levels of Rosemary (0, 100 and 200 mg per kg) and peppermint (0, 100 and 200 mg per kg) essential oils on performance, internal organs and some blood indices using360 one-day old quail. The experiment was conducted in a 3×3 factorial arrangement based on a completely randomized design with nine treatments and four replications (10 birds per repetition). The results showed that the consumption of highest level of rosemary essential oil caused the increased feed consumption during week 2 of age (P<0.05). Peppermint essential oils affected the feed consumption during week 4 of age (P<0.05) and the quails fed with the medium peppermint essential oil (100 ppm) had the lower feed conversion ratio as compared to the other levels. Moreover, the results of the experiment showed that consumption of rosemary and peppermint essential oils alone or together had no effects on the breast, thigh, liver and spleen weights (P>0.05). The essential oils of rosemary and peppermint plants did not change the blood indices of triglyceride, protein, urea, creatinine and HDL (P>0.05). There was a trend for the effect of rosemary essential oil on length of both jejunum and ileum (P=0.09) and the 100 and 200 ppm rosemary caused the higher length of both jejunum and ileum at day 35 of age. In conclusion, the consumption of rosemary and peppermint essential oils improved the performance of quails in the early ages.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله یونس مولودی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

محسن دانشیار |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115642_0bf49dc556c817c772b77a2c2ac4f61f.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-573613.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات