این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۳، شماره ۶، صفحات ۹۶۱-۹۷۴
عنوان فارسی
بررسی اثر فراصوت در استخراج گلیسیریزین از شیرینبیان (Glycyrrhiza glabra L.) در مقایسه با روش اصلاح شده روسین
چکیده فارسی مقاله
شیرینبیان (Glycyrrhiza glabra L.) گیاهی است بوته ای چندساله که در اطراف مدیترانه و آسیا همانند ترکیه، ایتالیا و بهویژه ایران بهطور گسترده رشد می کند. شیرینبیان گیاه مطلوبی است که از هزاران سال پیش در مواد غذایی و دارویی کاربرد داشته است. این گیاه حاوی ترکیبهای زیادی است که مؤثرترین آنها گلیسیریزین بوده که عامل طعم شیرین ریشه شیرینبیان (30 تا50 بار از شکر شیرینتر) است. ریشه گیاه مذکور از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کردستان برای انجام تحقیق تهیه شده و پس از آماده سازی، نمونه های خشک شده را پودر کرده و از آن برای استخراج گلیسیریزین با روشهای مختلف روسین (rosen modified)، پریسونیکاسیون (pre ultrasonic) و پوست سونیکاسیون (post ultrasonic) در زمانهای 30 و 60 دقیقه و فرکانسهای 35 و 100 کیلوهرتز و در دمای ثابت 60 درجه سیلسیوس درصد خلوص و بازدهی استخراج مورد ارزیابی قرار گرفت و نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین کلیه تیمارهای مورد بررسی در سطح 0.01>P اختلاف معنیدار وجود دارد. البته بین تمامی تیمارهای بررسی شده روش های پوست سونیکاسیون (فرکانس 100 کیلوهرتز و زمان 60 دقیقه) و اصلاح شده روسین بهترتیب حداکثر و حداقل درصد خلوص و بازدهی استخراج را نشان داده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of ultrasound on extraction of glycyrrhizin from Glycyrrhiza glabra L. in comparison with modified Rosen's method
چکیده انگلیسی مقاله
Glycyrrhiza glabra L. (Licorice) is a perennial shrub growing in Mediterranean region and Asia and is widespread in Turkey, Italy and specially Iran. Licorice is a favorable herb used in food and medicinal remedies for thousands of years. This herb contains a variety of substances, among which glycyrrhizin is the most effective substance, giving a sweet taste to the root (30 to 50 times sweeter than sucrose). The roots of the study species were collected from the Kurdistan Agricultural Research and Education Center. All samples were dried and then powdered to extract the glycyrrhizin with different methods including modified Rosen, pre ultrasonic and post ultrasonic methods at 30 and 60 minutes, ultrasound frequencies of 35 and 100 kHz and a constant temperature of 60⁰C. The results showed that there were significant differences among the study treatments (P<0.01). The highest and lowest purity and extraction yield efficiency were obtained from the post ultrasonic (100 kHz and 60 m) and modified Rosen's method, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
هادی احمدیان |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی سنندج، سنندج، ایران
فردین میراحمدی |
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی سنندج، سنندج، ایران
بهاالدین رشیدی |
استاد، گروه شیمی، دانشگاه پیام نور واحد سقز، سقز، ایران
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115646_cab476614ce76fb71dcfbd37fd952b48.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-573617.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات