این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۱۸، صفحات ۱-۹
عنوان فارسی
بررسی اثر سطوح مختلف پروتئین خام، متیونین و بتائین بر عملکرد و شاخصهای لاشه جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش بهمنظور بررسی اثر سطوح مختلف پروتئین خام، متیونین و بتائین بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی انجام شد. 640 قطعه جوجه گوشتی یک روزه از سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار و بهصورت فاکتوریل 2×2×2 مورد استفاده قرار گرفت. جوجهها تا سن 7 روزگی بهصورت متداول پرورش داده شدند و از سن 7 تا 42 روزگی با 2 سطح پروتئین خام (بالا و متوسط)، 2 سطح متیونین (بالا و متوسط) و 2 سطح بتائین (صفر و 08/0 درصد) تغذیه شدند. هر جایگاه بستری (پن) شامل 20 قطعه جوجه بود. شاخصهای مورد اندازهگیری عبارت بودند از: میانگین خوراک مصرفی روزانه، میانگین افزایش وزن روزانه و ضریبتبدیل غذایی که بهصورت هفتگی اندازهگیری شد. در سن 42 روزگی یک قطعه جوجه از هر تکرار انتخاب و برای تجزیه لاشه ذبح گردید. نتایج آزمایش نشان داد اثرات متقابل دوتایی تفاوت معنیداری باهم نداشتند. در سن 42-7 روزگی بین تیمار شاهد با سایر تیمارها از نظر میزان خوراک مصرفی تفاوت معنیداری وجود نداشت. جوجههای دریافتکننده بتائین خوراک مصرفی روزانه بالاتری نسبت به جوجههایی داشتند که بتائین دریافت نکرده بودند ولی این اختلاف فقط در سن 21-14 روزگی معنیدار بود (05/0P<). از نظر میانگین افزایش وزن روزانه تفاوت معنیداری بین تیمارها مشاهده گردید. جوجههای دریافتکننده بتائین و سطح بالای پروتئین، افزایش وزن روزانه بالاتری نسبت به جوجههایی داشتند که با جیره غذایی حاوی بتائین و سطح متوسط پروتئین خام تغذیه شدند. در هیچکدام از دورههای آزمایش اثرات اصلی سطوح پروتئین خام، متیونین و بتائین بر میانگین ضریب تبدیل خوراک جوجهها از نظر آماری معنیدار نبود. مقدار چربی محوطه بطنی در جوجههای تغذیه شده با تیمار 3 (پروتئین بالا، متیونین بالا، بدون بتائین) کمتر از سایر تیمارها بود. بهطور کلی با توجه به نتایج این آزمایش، بتائین را میتوان جایگزین بخشی از متیونین خوراک جوجههای گوشتی نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتئین خام، متیونین، بتائین، عملکرد، جوجه گوشتی
عنوان انگلیسی
The Effect of Crude Protein, Methionine and Betaine Levels on Performance and Carcass Characteristics of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to evaluate the effects of dietary levels of crude protein, methionine and betaine on performance and carcass characteristics of broiler chickens. A total of 640 one-day-old broiler chicks from Ross 308 strain were used. Each pen (1.5 ×1.5m) was assumed as experimental unit and was included 20 male and female chicks. The experiment was conducted based on completely randomized design as a 2×2×2 factorial arrangement. The chicks were reared on the basis of regular brooding procedures until 7 days of age and then were fed with diets containing 2 levels of crude protein (high and medium), 2 levels of methionine (high and medium) and 2 levels of betaine (0 and 0.08%) from 7 to 42 days of age. All experimental diets were prepared isocaloric. Average daily feed intake, average daily weight gain and feed conversion ratio was measured weekly. At day 42 of age, one male bird from each pen was selected and slaughtered for carcass analysis. Results of this experiment showed that none of treatments had a significant effect on feed intake in 7 to 42 days of age (P> 0.05). Betaine fed groups showed more daily feed consumption in compare to other groups but this effect was only significant during 14-21 days of age (P< 0.05). Higher level of crude protein and 0.08% betaine significantly improved body weight of the birds (P< 0.05). Birds fed diets containing betaine and high level of crude protein had higher daily weight gain than other groups. The main effects of crude protein, methionine and betaine had no significant effect on performance characteristics of broiler chickens. The abdominal fat pad of broilers fed with treatment 3 (high protein, high methionine, no betaine) was lower than other treatments. In general, according to the result of this study some part of methionine can be replaced by betaine in broilers diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Betaine, Broiler, Crude protein, Methionine, Performance
نویسندگان مقاله
احمد حسن آبادی | ahmad hassanabadi
هادی مرادی پرشکوه | hadi moradi porshokoh
حسنا حاجاتی | hosna hajati
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-266&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات