این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۸، شماره ۱۸، صفحات ۱۰-۱۹

عنوان فارسی تاثیر سطوح متفاوت اسید بوتیریک محافظت شده در جیره‌ بر عملکرد رشد، متابولیت‌های خون و املاح استخوان درشت‌نی جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله هدف از این آزمایش، بررسی تاثیر سطوح متفاوت اسید بوتیریک محافظت شده در جیره‌ بر عملکرد رشد، متابولیت‌های خونی و میزان کلسیم و فسفر استخوان درشت‌نی جوجه‌های گوشتی بود. تعداد 270 قطعه جوجه گوشتی نر یک­روزه سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی به 9 تیمار و 3 تکرار (10 جوجه در تکرار) تقسیم شدند. تیمار­های آزمایشی شامل (1) شاهد (بدون افزودنی)، (2) 1/0 درصد  باسیتراسین (کنترل مثبت)، (3) 2/0 درصد اسید بوتیریک در دوره آغازین، (4) 2/0 درصد اسید بوتیریک در دوره‌های آغازین و رشد، (5) 2/0 درصد اسید بوتیریک در دوره‌های آغازین، رشد و پایانی، (6) 3/0 درصد اسید بوتیریک در دوره آغازین، (7) 3/0 درصد اسید بوتیریک در دوره‌های آغازین و رشد، (8) 3/0 درصد اسید بوتیریک در دوره‌های آغازین، رشد و پایانی و (9) 5/0، 4/0 و 3/0 درصد اسید بوتیریک به­ترتیب در دوره‌های آغازین، رشد و پایانی بودند. نتایج نشان داد که بیشترین افزایش وزن روزانه در دوره آغازین مربوط به پرندگان تغذیه شده با 2/0 درصد اسید بوتیریک بود که اختلاف معنی‌داری با پرندگان تغذیه شده با تیمار شاهد و تیمارهای حاوی 3/0 و 5/0 درصد اسید بوتیریک داشت (05/0>P). استفاده از اسید بوتیریک تاثیری بر وزن بدن و افزایش وزن روزانه جوجه‌های گوشتی در دوره‌های رشد، پایانی و کل دوره پرورش نداشت. سطوح اسید بوتیریک و  باسیتراسین در دوره‌های مختلف تاثیر معنی‌داری بر میزان مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی جوجه‌های گوشتی نداشت. اسید بوتیریک تاثیر معنی‌داری بر متابولیت­های خونی (به جز میزان کلسیم پلاسمای خون) و درصد کلسیم و فسفر استخوان درشت‌نی جوجه‌های گوشتی در 42 روزگی نداشت. با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می‌رسد که استفاده از 2/0 درصد اسید بوتیریک به­عنوان افزودنی جایگزین آنتی‌بیوتیک در جیره جوجه‌های گوشتی بویژه در دوره‌ی آغازین مفید باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Different Levels of Dietary Protected Butyric Acid on Growth Performance, Blood Metabolites and Minerals of TibiainBroiler Chicken
چکیده انگلیسی مقاله The purpose of this research was to evaluate the effects of different levels of dietary protected butyric acid (PBA) on growth performance, blood metabolites, calcium and phosphorous of tibia in broilers. Two hundred and seventy day old Ross 308 male broilers divided in 9 treatments and 3 replicates (10 chicks per replicates), in a completely randomized design. Experimental treatments included: (1) control (without additives), (2) 0.1% Bacitracin (positive control), (3) 0.2% PBA in starter period, (4) 0.2% PBA in starter and grower periods, (5) 0.2% PBA in starter, grower and finisher periods, (6) 0.3% PBA in starter period, (7) 0.3% PBA in starter and grower periods, (8) 0.3% PBA in starter, grower and finisher periods and (9) 0.5, 0.4 and 0.3% PBA in starter, grower and finisher periods, respectively. Results indicated that the highest daily weight gain in starter period was related to birds fed 0.2% PBA, having significant difference with birds fed control, 0.3 and 0.5% PBA (p≤0.05). Use of PBA had no effect on body weight and daily weight gain in grower, finisher and total periods. PBA levels and Bacitracin did not effect on feed intake and feed conversion ratio of broilers. PBA did not have significant effect on blood metabolites (except blood plasma calcium) and calcium and phosphorous percentage of tibia at 42 days of age. Based on the taken results, it seems that use of 0.2% PBA as a replacing additive of antibiotic in broiler' diet is useful, especially in starter period. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد امیری اندی | mohammad amiri andi


هاشم منصوری | hashem mansouri



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-267&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات